Domov Doprava Po Bratislave bude jazdiť 24-metrový trolejbus. Aktuálne ho testujú!

Po Bratislave bude jazdiť 24-metrový trolejbus. Aktuálne ho testujú!

Trojčlánkový 24 metrový trolejbus

Bratislava bude opäť o kúsok bližšie k modernému a ekologickému mestu. V hlavnom meste prebiehajú celú jeseň testy modernejších a ekologickejších trolejbusov.

Bratislavský dopravný podnik v októbri roku 2020 testoval hybridný trolejbus Škoda 27Tr Solaris, ktorý bol zapožičaný z Českých Budějovíc, dlhý 18 metrov. Tentokrát budeme môcť vidieť v uliciach Bratislavy aj nový testovaný trolejbus. O Jeho príchode do Bratislavy informoval predseda predstavenstva DPB Martin Rybanský.

Trojčlánkový 24 metrový trolejbus

Prvé dvere v Ružinove zadné ešte v Biskupiciach

Ide o trojčlánkový, neuveriteľných 24 metrov dlhý trolejbus Solaris Trollino 24, ktorý je zapožičaný priamo od výrobcu z Poľska. Trolejbus má kapacitu odviesť cez 200 cestujúcich. Tieto konkrétne trolejbusy sa využívajú napríklad vo Švajčiarsku alebo v Rakúsku.

Mesto spolu s dopravným podnikom už v minulosti informovali že majú záujem o nákup veľkokapacitných trolejbusov. Využitie by si mohli nájsť napríklad obsluhovaním nosnej trolejbusovej linky 201 z Dolných Honov na Hlavnú stanicu. Keďže ide o linku ktorá ide cez celé mesto a v špičke ňou cestuje množstvo cestujúcich túto variantu by obyvatelia mesta určite privítali. Všetko však uvidíme až z výsledkov testov.

 

Bratislava ekologickejšie ?

Cieľom týchto testov je podľa vyjadrenia hovorkyne dopraveného podniku Bratislava preverenie prevádzkových vlastností hybridných trolejbusov, ktoré časť trasy absolvujú jazdou na betérie a časť pod trolejovým vedením. V priebehu tohto roka pripravil DPB aj zámer eurofondového projektu na nákup nových trolejbusov. V rámci tohto projektu by chcelo mesto zakúpiť aj 16 takýchto veľkokapacitných 24-metrových trolejbusov s prídavným batériovým pohonom. Veríme, že sa to podarí zrealizovať čo najskôr a Bratislava bude opäť o kúsok bližšie k modernému a ekologickému hlavnému mestu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.9 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMasívny Ford Explorer prichádza na Slovensko ako plug-in hybrid
Nasledujúci článokVolkswagen premení tropický ostrov na raj elektrických automobilov