Domov News Ako môže vyzerať nová Škoda Fabia? Takto!

Ako môže vyzerať nová Škoda Fabia? Takto!

Už onedlho bude automobilka z Mladej Boleslavy prezentovať ďalší model, nová Škoda Fabia sa totiž po facelifte tej tretej generácie veselo premáva po českých cestách. Ako bude vyzerať?

Málokto by tomu uveril, ale máme tu rok 2021 a nová Škoda Fabia štvrtej generácie sa nám preháňa ako testovací kúsok bežne po cestách. Tretia generácia prišla na trh už v roku 2013, v roku 2018 prešla modernizáciou a tak je na čase pozerať sa dopredu. A jedinou cestou je predsa nová generácia, teda už tá štvrtá. Čo všetko budeme môcť od novinky očakávať? S čím nás môže milo aj nemilo prekvapiť?

Testovacie kusy sa už preháňajú po českých cestách, tak sa podarilo odfotiť aj tento konkrétny kúsok. Najprv sa hovorilo, že kombík už medzi Fabiou hľadať nebudeme musieť a nepríde s ním. To sa však nakoniec nepotvrdilo a dokonca to viaceré zdroje dementovali. Takže kto má záujem o novú Škodu Fabia kombi, príde si stále na svoje a nemusí utekať po posledné kúsky tejto aktuálnej tretej generácie. A to si povedzme otvorene, bude to tak trocha unikát. Kto predsa dnes ponúka kombi verziu v kategórii malých áut? Ja si veru nespomeniem na žiadne európske auto.

Čo nafta?

Každopádne pokračujeme ďalej. Milovníci vznetových motorov si neprídu na svoje. Tak ako modernizovaná tretia generácia, tak ani štvrtá generácia už s dieselom nebude. Podľa automobilky to nemá zmysel. Je treba dodať, že moderný litrový trojvalec spotrebou konkuroval úspornému 1,4 TDI aj 1,6 TDI. Tie zbytočne preťažovali prednú nápravu a obťažovali aj vyšším hlukom. Jednoducho pod kapotu malého auta sa príliš nafta nehodí. Či sa v ponuke okrem trojvalca 1,0 MPI a TSI objaví aj štvorvalec 1,5 TSI, to je vo hviezdach. Nie je to vylúčené, ale ani isté. Možno s výkonnejšou verziou litrového trojvalca to ani nebude potrebné. Je totiž takmer isté, že nová Fabia bude ešte o niečo ľahšia, ako súčasná. Skôr by mohol prísť trojvalec s mild-hybridom, elektro alebo hybrid skôr nečakáme. Zo záberov zamaskovaného auta je tiež ťažké určiť, aké presné tvary bude mať, skôr ide o jemné dohady. Skôr či neskôr sa však reálnu podobu štvrtej generácie Fabie tento rok určite dozvieme.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokFacelift Volkswagen Polo odhalený, bude z neho konečne hybrid?
Nasledujúci článokMeteorologická stanica Ford – už žiadne zahmlené čelné sklo!