Domov News Česká polícia dostane 30 špeciálne upravených Defenderov!

Česká polícia dostane 30 špeciálne upravených Defenderov!

Zdroj: Dajbych.cz

Firma Dajbych, ktorá vyhrala výberové konanie dodá českej polícii nové, špeciálne upravené vozidlá. Pôjde o autá Land Rover Defender 110.v

Zdroj: Dajbych.cz

Spoločnosť ČTK predstavila prototyp vozidla, ktorý má zodpovedať potrebám polície, ktorý chce ponúknuť aj ďalším záchranným zložkám a armáde. Dajbych dodá polícii 30 upravených vozidiel v celkovej hodnote 65,4 milióna českých korún vrátane DPH.Tie majú byť podľa oficiálnych správ dodané do roku 2023. Autá budú dodané so skrytým výstražným zvukovým i svetelným systémom, navijakom, či mrežou.

Zdroj: Dajbych.cz
Aké zmeny podstúpi sériový model? 

Upravený, aktuálne predstavený model vznikol podľa návrhu Tomáša Petru, manažéra marketingu spoločnosti. Ten je okrem iného vybavený navijakom so syntetickým lanom v prednom nárazníku, strešným nosičom, výsuvným rebríkom, či masívnymi ťažnými okami. Do batožinového priestoru bola domontovaná vodiaca koľajnica. Ako firma uviedla, ide o model, ktorý má takmer rovnaké technické špecifikácie, ako autá, ktoré polícia dostane už v tomto roku. Pod kapotou má 6-valcový naftový motor s výkonom 200 koní a 500 Nm. Zvládne náročný terén, súčasne vysoké nájazdové uhly, brodenie a dokáže utiahnuť až 3,5 tony. Sériové autá vyrobené u nás poputujú do Českej republiky, kde ich firma Dajbych takto upraví. Tým je zabezpečená výborná logistika, bezpečnosť dodávok, ale aj možnosť ponúknuť tieto vozidlá slovenským zložkám.

Zdroj: Dajbych.cz
Firma Dajbych 

Je špecialistom na úpravu terénnych vozidiel bezpečnostných zložiek. Dlhodobo sa zameriava na špeciálnu úpravu policajných, záchranných i armádnych vozidiel. Podľa oficiálnej web stránky dodala podvozky pre armádne vozidlá Iveco, vyvinula prieskumné vozidlo LRPV Gepard, ktorý vychádza z platformy Toyoty Land Cruiser. Firma nedávno predstavila špeciálny, rýchli zásahový automobil pre hasičov, ktorý stojí na trojnápravovej platforme Toyoty Hilux. Tá je určená na hasenie elektromobilov. Aktuálnym projektom chce firma nahradiť aj aktuálne využívané vozidlá Land Rover Defender Kajman využívané armádou.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes-Benz EQS – vlajková loď doslova nabitá technológiami
Nasledujúci článokRezort dopravy chystá zaujímavé novinky pre motoristov !