Domov News Nový Genesis G70 Shooting Brake chce konkurovať aj BMW a Audi

Nový Genesis G70 Shooting Brake chce konkurovať aj BMW a Audi

Začiatkom tohto roka spoločnosť Genesis oznámila, že uvedie na trh v Európe svoj model G70. Teraz značka prémiových kórejských automobilov predstavila svoj model G70 v karosárskej verzii Shooting Brake.

K samotnému predstaveniu došlo na festivale rýchlosti v Goodwoode. G70 Shooting Brake bude piatym automobilom, ktorý Genesis do Európy prinesie. Jeho zámerom je konkurovať vozidlám ako sú BMW radu 3 Touring a Audi A4 Avant.

Štýl modelu Shooting Brake nesie množstvo dizajnových prvkov, ktoré sme videli na iných automobiloch Genesis. Predná maska „Crest Grille“, ktorá je popri predných svetlách označených „Quad Lamps“ charakteristikou športového profilu vozidla. Šírka, výška a dĺžka identická s limuzínou G70, na ktorej je založená, je G70 Shooting Brake tiež svižnejšia ako priemerné kombi. Za stĺpikom C nie je žiadne bočné okno so silne sklonenými dverami batožinového priestoru, aby vozidlo získalo elegantnejší a športovejší vzhľad.

Štýl tela tejto verzie však nie je len na “parádu”. Auto má 465-litrový batožinový priestor, ktorý je v porovnaní so sedanom G70 o 40 percent väčší. Zadné sedadlá sú sklopené v praktickom rozdelení 40/20/40.

Veľké množstvo asistenčných systémov

V interiéri sú jasne viditeľné prémiové ambície spoločnosti Genesis s vrúbkovanými povrchmi väčšiny ovládačov a tiež s diamantovo prešívanou perforovanou kožou. Shooting Brake bude zodpovedať svojmu limuzínovému súrodencovi najmä pre použitú technológiu. Patrí sem napríklad aj bezdrôtová nabíjanie smartfónov, 10,25-palcový informačno-zábavný systém a 360-stupňová kamera ako aj 3D digitálny prístrojový štít. Ďalej sa do výbavy radí kopec asistenčných systémov pre vodiča. Napríklad adaptívny tempomat, ktorý dokáže auto úplne zastaviť, asistent udržiavania v jazdnom pruhu a varovanie pred kolíziou v prípade núdzového brzdenia.

Pri uvedení na trh bude G70 Shooting Brake ponúkaný s jedným benzínovým a jedným naftovým motorom, ktoré sú zdieľané so súrodencom – limuzínou. Benzín predstavuje štvorvalcový agregát s objemom 2,0 litra, výkonom 251 koní a krútiacim momentom 353 Nm. Naftový motor s objemom 2,2 litra poskytuje výkon 199 koní a zdravých 440 Nm. Oba poháňajú zadné kolesá prostredníctvom osemstupňovej automatickej prevodovky.

V6 príde neskôr (dúfajme)

Sedan G70 je k dispozícii s preplňovaným benzínovým motorom V6 s objemom 3,3 litra, ktorý poháňa všetky štyri kolesá, ale so Shooting Brake sa pôvodne nebude ponúkať – očakávame, že dorazí neskôr.

Genesis tvrdí, že model G70 ponúkne športovejší zážitok z jazdy ako väčší konkurent triedy G80, ktorý konkuruje Mercedesu triedy E, aj keď sa stále dôraz kladie na komfort. K dispozícii budú tri stupne výbavy – „premium“, „luxus“ a „šport“. Ďalšie informácie bude automobilka zverejňovať postupne neskôr.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokHyundai predstavuje nového člena rodiny N! Privítajte model Elantra N!
Nasledujúci článokTEST SEAT Ateca 1,5 TSI Family – facelift s rozumnou výbavou a cenou!