Luxusné odvetvie kórejskej automobilky Hyundai – Genesis, zrejme nie je potrebné predstavovať. Táto prémiová trieda však má konečne prísť aj na európsky trh!

Ste už presýtení toho, že pokiaľ hľadáte luxusnú limuzínu, tak automaticky sa vám ukáže Audi A8, BMW radu 7, či Mercedes triedy S? Nepochybne sa za tie roky práve tieto vozidlá stali akousi modlou luxusných limuzín a tak je veľká škoda, že na tie menej prémiovejšie sa zabúda. Genesis sa od Hyundaiu oddelilo už v roku 2015 a od tej doby sa neustále pohybuje napred a navštevuje nové trhy. Tento rok sa má zmeniť aj ponímanie európanov ohľadom nami zaužívaných limuzín.

Genesis oficiálne oznámil vstup na starý kontinent a to už behom tohto leta! Prvými trhmi Genesisu budú Veľká Británia, Nemecko a Švajčiarsko. S akými modelmi Genesis do Európy vôbec dorazí? Tešiť sa najskôr môžeme na sedan vyššej strednej triedy G80 a SUV GV80, tieto modely budú nasledované ďalším sedanom strednej triedy G70 a SUV GV70. Nakoľko máme v EÚ limity také, aké máme, tak samozrejme sa počíta aj s troma elektromobilmi. Jedným z nich bude elektrická verzia G80 postavená na platforme E-GMP, ktorú budú využívať súrodenci Ioniq 5Kia EV6.

Dátumovo mladá značka verí v to, že aj keď je problém v tomto segmente preraziť, tak majú aspoň akú-takú šancu. Luxusné prostredie je žiaľ neúprosné. Z ponuky nám zmizlo Infinity, takisto Acura podľa prvotných plánov nakoniec ani nedorazila a Lexus nemá takisto taký obrat, ako by Toyota očakávala.

Genesis však na to chce ísť iným spôsobom. Predaj bude prebiehať online, no budú k dispozícií „štúdia“, kde si budete môcť niektoré modely pozrieť. Pôjde však o veľmi výnimočné lokácie. Prvá lokácia bude v centre Londýna, nasledovať bude Mníchov a Zürich. Každý jeden zákazník bude mať vyhradeného asistenta a práve vďaka asistentovi nebudú musieť ani do salónu vstúpiť.

Európske špecifikácie modelov Genesis budú vyladené podľa požiadavok klientov. Vývoj prebiehal v európskej centrále, prototypy majú najazdené zopár desiatok tisíc kilometrov po rôznych krajinách. Neostáva nám nič iné, iba čakať, kedy tento kórejský luxus zavíta aj do našich končín.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJevo.co.uk
Predchádzajúci článokNová Škoda Fabia, vyskúšali sme ju naživo! Dostane aj štvorvalec 1,5 TSI
Nasledujúci článokFerrari 812 Superfast je najsilnejším cestným Ferrari