Hyundai Ioniq 5 vychádza z konceptu 45, ktorý bol predstavený v roku 2019. Ide o stredne veľký cross-over a snímky potvrdzujú to, že pred dvoma rokmi bolo auto už takmer pripravené do predaja.

Stalo sa to už akýmsi trendom, že automobilky pracujú na vlastnej rade elektrických modelov. Hyundai vsadil na istotu a novinku bude predávať pod predávaným modelom Ioniq. Prvý sériový produkt z portfólia by mal zísť z linky už v najbližších mesiacoch. Pôjde o stredne veľký cross-over Ioniq 5. Kórejská automobilka si pre nás už teraz pripravila zopár snímok, ako bude elektrická novinka vyzerať.

Ako sa dalo očakávať, elektrický cross-over bude vychádzať z konceptu 45, ktorý bol v roku 2019 prezentovaný na frankfurtskom autosalóne. Oficiálne snímky to aktuálne iba potvrdzujú a naznačujú ku akým zmenám oproti konceptu dôjde.

Osobitný štýl ostane zachovaný, takisto aj grafika svetiel, ktorá bude postupom času využitá aj v ostatných modeloch portfólia Ioniq. Ide o „parametrické pixely“. Hyundai tak pomenúva nový dizajn svetiel, nakoľko ich grafika je inšpirovaná najmenšími jednotkami digitálneho sveta. Pixel motív sa takisto objaví aj na nových 20“ kolesách.

Predná maska je oproti skice výraznejšia a Kórejci takisto upozorňujú na nové tvarovanie kapoty vo forme lastúry. Výsledkom tak majú byť minimálne „špáry“ medzi dielmi karosérie. Na špionážnych fotografiách je vidieť že Hyundai to s futuristickým dizajnom myslí naozaj vážne. S najväčšou pravdepodobnosťou budeme svedkami niečoho veľmi podobného, ako pri príchode modelu Honda E.

„Interiérová časť disponuje primárne ekologickými materiálmi, ktoré chceme využívať v čo najväčšom rozsahu aby mali spotrebitelia čo najlepšie pohodlie a takisto aby sa cítili byť ohľaduplní voči životnému prostrediu. Ioniq 5 je vôbec prvým modelom špeciálnej značky elektromobilov, ktorý bude definovať vzťah medzi autami a ľuďmi,“ dopĺňa SangYup Lee, viceprezident dizajnového centra Hyundai.

Prvé snímky a takisto aj videá približujú hlavné funkcie vozidla. Prvou je technológia V2L (Vehicle to Load), ktorá umožňuje využiť vozidlo aj ako „nabíjačku“ alebo externý zdroj napájania pre elektrické zariadenia. Skupinka ľudí na tábore vo videu si tak môže vďaka vozidlu upiecť chrumkavé mäso v elektrickej trúbe priamo v kempe. Ďalšou špecialitou bude ultra rýchle nabíjanie, vďaka ktorému za 5 minút nabíjania dostanete energiu na prejdenie 100 kilometrov.

Hyundai IONIQ 5 Ultimate Camping | Teaser 1 – Cooking

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhyundai.com
Predchádzajúci článokKedy sú stretávacie svetlá užitočnejšie ako diaľkové?
Nasledujúci článokNovinky pre rok 2021. Čo všetko nás čaká?