Domov News Luxusný Genesis GV 80 predstavený, štvorkolka a tri rady sedadiel nesmú chýbať

Luxusný Genesis GV 80 predstavený, štvorkolka a tri rady sedadiel nesmú chýbať

Prvý deň v novom roku 2020 prémiová značka Genesis odhalila nový vzhľad svojho starého konceptu a niektoré podrobnosti. Rovnako ako zvyšné modely, aj GV80 je postavený na platforme pohonu zadných kolies. Za peniaze sa dá ale všetko dokúpiť..

2021 Genesis GV80

Zamestnanci troch centier Genesis pracovali na jeho predstavení súčasne v troch krajinách – v Južnej Kórei, USA a Nemecku. Samotný štýl vozidla má vypovedať čo-to o atletickej elegancii. Pritom si ale auto zachovalo všetky kľúčové prvky podnikového dizajnérskeho jazyka. Ide o charakteristické svetlomety, 5-uholníkovú mriežku chladiča, tzv. Crest Grille, a v neposlednom rade charakteristickou parabolickou líniou.

Ide pritom o 2,5 roka starý koncept, ktorý automobilka počas tohto obdobia vybrúsila do najmenších detailov. A v podstate sa od svojej konceptovej verzie nijak zvlášť neodklonila. Má formálny tvar, takmer ako Bentley Bentayga, ale nie je taký preťažený. Zachováva si zvislú líniu okna a veľký D-čkový stĺpik.

2021 Genesis GV80

Interiér modelu GV80 odráža architektonickú estetiku Južnej Kórei. Na prednom panely sa nachádzajú tenké panely kúrenia a širokouhlý displej. Stredový tunel je vyhradeným miestom pre ovládanie klimatizácie, kam sa dostala nová obrazovka a okrúhle ovládače teploty v štýle diamantov. Genesis to opisuje ako vynikajúcu rovnováhu medzi jednoduchosťou a pôvabom.

Prvé snímky modelu GV80, ktoré budú v nasledujúcich týždňoch doplnené o technické detaily, poskytujú úplný obraz o prvom SUV vytvoreným spoločnosťou Genesis Design. V priebehu posledných štyroch rokov sa spoločnosť Genesis etablovala ako uznávaná luxusná značka s vynikajúcou kvalitou vozidla a radom sedanov s najvyššou úrovňou charizmy a rozlišovacieho štýlu. To ale neznamená, že by sa nemohla pustiť aj do segmentu SUV.

2021 Genesis GV80

GV80 sa začne predávať už tento mesiac v Južnej Kórei, ďalšie trhy by mohli nasledovať postupným tempom. Viac detailoch o motorizáciach či vybavení sa zrejme dozvieme krátko pred začatím predaja. Môžeme si ale tipnúť, že ak sa bude jednať o prémiový model v plnej výbave, jeho ústrojenstvo bude tvoriť motor V6, ktorý sa nachádza aj v modeli KIA Stinger GT.

Zdroj: Genesis

Test Hyundai Kona Hybrid, jazdí za menej ako päť litrov

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTurecko prichádza s vlastnou automobilkou TOGG, stojí za ňou štát
Nasledujúci článokTest SEAT Arona CNG Hybrid: Auto, ktoré nie je pre každého