Domov Doprava AKTUÁLNA SPRÁVA: Diaľnica z Bratislavy do Košíc je hotová, neprechádza však Slovenskom

AKTUÁLNA SPRÁVA: Diaľnica z Bratislavy do Košíc je hotová, neprechádza však Slovenskom

Sen sa stal skutočnosťou! Nie však v takej podobe akoby sme chceli. Ako sa hovorí lepšie ako nič. Maďari dokončili a oficiálne otvorili diaľnicu ktorá spája Bratislavu a Košice.

Novo otvorený a dokončený úsek pri hraničnom prechode Milhost sa plynule napája na nový vonkajší obchvat Bratislavy (rýchlostná cesta R4) a pokračuje až do Košíc, konkrétne do mestskej časti Šebastovce.

zdroj: kosice.sk

Dlhoročný sen mnohých východniarov sa podarilo splniť maďarskej obdobe našej Národnej diaľničnej spoločnosti – Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, ktorá v utorok predpoludním po vyše 3,5 roku výstavby dokončila a oficiálne spustila nový 57-kilometrový úsek diaľnice M30 medzi Miškolcom a Tornyosnémeti. Uvádza sa v tlačovej správe mesta Košice. Jej výstavba stála v prepočte podľa aktuálneho kurzu 491,5 milióna eur a je na nej aj trinásť mostov, šesť cestných uzlov, tri odpočívadlá a viadukty pre zvieratá.

Do konca roka zadarmo!

Dokončený úsek, ktorý až do konca tohto roka bude možné využiť aj bez zakúpenia maďarskej diaľničnej známky. Pozor si však treba dať aby motoristi vlastnili slovenskú diaľničnú známku. Keďže prirodzene z našej diaľnice sa viete napojiť na tú maďarskú. V nasledujúcom roku už bude maďarská diaľnica štandardne spoplatnená.

Slávnostné otvorenie 

Slávnostného otvorenia novej diaľnice spájajúcu metropolu východu prakticky s celým diaľničným systémom v západnej a južnej Európe sa spolu s predstaviteľmi maďarskej vlády na čele s premiérom Viktorom Orbánom (Fidesz) zúčastnil aj košický primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).

 

zdroj: kosice.sk

„Som veľmi rád, že s pomocou maďarskej vlády sa podarilo splniť to, čo sľubovali viacerí bývalí slovenskí premiéri na čele s Róbertom Ficom. Nemáme síce rok 2010 ako to bolo v pôvodných plánoch našich politikov. No ďakujem našim južným susedom, že sa im podarilo Košice s Bratislavou prepojiť diaľnicou cez Miškolc. Mnohým východniarom sa takto výrazne skráti cesta do nášho hlavného mesta. Nebudú musieť stáť v dlhých kolónach okolo Ružomberka alebo pod Strečnom.“

Nám ostáva dúfať, že jedného dňa sa dočkajú obyvatelia Slovenska svojej vlastne diaľnice do metropoly východu. Kedy sa zo sna stane realita je stále vo hviezdach.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové Suzuki Jimny ako investícia? V bazároch sa predáva dva krát drahšie ako pôvodne
Nasledujúci článokTEST Jazdenky: Mercedes-Benz W205 C250d, zaujímavý cenou ale aj spoľahlivosťou