Áno, 137 sekúnd trvalo čínskej automobilke Lynk & Co aby predala svoje úvodné SUV s označením 01. Automobilka sa tak stala svetovým rekordmanom.

Číňania idú s dobou a zákazníci automobilky si svoje auto môžu kúpiť buď u špecializovaných dealerov alebo aj online. 17. novembra sa začali prijímať záväzné objednávky na nové SUV 01, ktorých malo z linky vyjsť 6000 kusov. Táto úvodná séria sa vypredala za neuveriteľné dve minúty a 17 sekúnd. Takto rýchlo sa to ešte nikdy nikomu nepodarilo.

„O zrode spoločnosti Lynk & Co sme svet informovali takmer pred rokom. O 12 mesiacov na to sme začali s predajom SUV 01 a to rovno megalomansky.“ – uviedol Alain Visser, senior viceprezident Lynk & Co. Informoval aj o tom, že vozidlá budú dostupné v 150-tich špecializovaných predajniach po celej Číne.

 

SUV 01 sa vyrába v Číne a dĺžkou 4530 mm, šírkou 1855 mm a výškou 1654 mm sa rozhodne neradí medzi najmenších. Rázvor náprav je 2730 mm. Nesmieme však zabúdať na to, že toto SUV zdieľa techniku s partnerským Volvom, konkrétne XC40. Motorovú ponuku tvoria výhradne trojvalceštvorvalce. Do budúcnosti sa počíta aj s hybridom, plug-in hybridom a dokonca aj s čistým elektromobilom.

Základná cenovka je stanovená na 31 000$. Táto suma je však udaná len pre domáci trh, takže v Európe a Amerike bude automobil o niečo drahší.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSHOT – BMW X3 2017
Nasledujúci článokBude sa Porsche vyrábať v Piešťanoch ?