Domov News Nová Mazda CX-50 je už vo výrobe. Avšak iba pre Ameriku

Nová Mazda CX-50 je už vo výrobe. Avšak iba pre Ameriku

Mazda Toyota Manufacturing Line-Off celebration for all-new 2023 Mazda CX-50 Crossover SUV on January 26, 2022, in Huntsville, ALA. (Jon Morgan/AP Images for Mazda North American Operations

SUV je trendom, ktorý tu s nami bude ešte nejaký ten piatok. Automobilky sa predbiehajú, kto spraví ten lepší. Mazda vchádza s modelom CX-50 do výroby.

Nová Mazda CX-50 sa bude výhradne vyrábať v USA. Čudujme sa svete, taktiež sa bude v USA aj iba predávať. Novinka sa vyrába v meste Huntsville, štát Alabama. Továreň má ročnú kapacitu 300 tisíc vozidiel. O priestory sa Mazda však delí spolu so sesterskou Toyotou. Nový model sa bude v Amerike predávať s dvoma motorickými pohonmi, automatickou prevodovkou a pohon všetkých štyroch kolies. CX-50 je širšia, dlhšia a nižšia, než nášmu trhu známy model CX-5.

Mazda CX-50 je postavená na menšej plošine, než modely 3 a CX-30. Od nich však novinka preberá aj technológie. Pod kapotou nájdeme 2,5-litrový štvorvalec s maximálnym výkonom 186 kW / 253 koní a krútiacim momentom 433 Nm. Okrem výkonnejšej verzie tu je aj tá atmosférická, s výkonom 139 kW / 189 koní a krútiacim momentom 252 Nm. Do ponuky by však mal prísť aj elektrifikovaný model. To si však Mazda necháva ako tromf v rukáve. Novinka má inteligentný pohon 4×4 I-Activ pre jazdu na nespevnenej ceste a taktiež nechýba nový modul Mi-Drive.

Oproti nám známej CX-5 je americká novinka pochopiteľne väčšia a priestrannejšia. Okrem tohto modelu však má japonská automobilka v ponuke modely CX-70 a CX-90. Tieto majú možnosť aj 6-valcových turbomotorov, či plug-in hybridný pohon. Obe verzie sú širšie, než SUV modely v Európe.

Pre Európsky trh si japonská automobilka na nadchádzajúce dva roky naplánovala modely CX-60 a CX-80 v 7-miestnej verzii. Japonci majú však v pláne zdokonaľovať svoje dieselové motory aj najďalej. V ponuke tak nebude chýbať dieselový motor Skyactiv D. Do ponuky

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcaranddriver.com
Predchádzajúci článokTEST Hyundai IONIQ 5 RWD – v dave jednoducho neprehliadnuteľný
Nasledujúci článokBMW ukončuje výrobu a predaj áut v Rusku a nie len to