Domov News Rolls-Royce Dawn a Wraith končia. Bez nástupcu. Nové auto si už neobjednáte

Rolls-Royce Dawn a Wraith končia. Bez nástupcu. Nové auto si už neobjednáte

Rolls-Royce Dawn a Rolls-Royce Wraith prežili s nami takmer jednu dekádu. Čas beží, no nástupca nepríde. Nie je to však úplný koniec.

Aristokratická automobilka Rolls-Royce plynulými krokmi prechádza do úplne novej éry. O pripravovanom čisto elektrickom vozidle pomenovanom Spectre sme už hovorili. Ten sa má oficiálne svetu ukázať koncom budúceho roka. Automobilka Rolls-Royce však ukončuje výrobu prepychového coupé Wraith a luxusného kabrioletu Dawn. Náhradu za tieto autá rozhodne nečakajte. Dalo sa tomu predísť? To ťažko povedať, nakoľko platforma pre oba modely je už tak trošku za zenitom.

Ak ste mali zálusk v tomto roku objednať jedno z vyššie uvedených vozidiel, už je neskoro. Britská automobilka už neprijíma žiadne objednávky. Za predčasné ukončenie výroby môže až príliš veľký záujem o individuálne úpravy, ktoré danú výrobu iba predlžujú. Je nutné však podotknúť, že oba ukončené modely boli v pandemickom období žiadúcimi modelmi a výrobe nepomohli. Vyjadril sa o modely Dawn a Wraith riaditeľ spoločnosti, Torsten Müller-Ötvös. Podľa jeho slov posledné kusy modelov Dawn a Wraith zídu z výrobných liniek začiatkom budúceho roku.

Ponúkanou karosériou coupé tak bude prichádzajúci Spectre, ktorý však netreba brať ako priameho nástupcu modelu Wraith, skôr pôjde o pokračovanie modelu Phantom Coupe. Priestor pre ďalšie teórie ohlásil Rolls-Royce svojim prehlásením, že jeden z aktuálnych vozidiel v ponuke chcú plne elektrifikovať. Kladú však dôraz na to, aby vozidlá aristokratickej značky mali stále vlatnú identitu a aby dokázali stále ponúknuť pridanú hodnotu a neboli iba elektrickou verziou toho, čo už je.

Generálny riaditeľ Torsten Müller-Ötvös sa taktiež vyjadril ku vojnovému konfliktu na Ukrajine a jedným dychom dodal, že britská automobilka bude schopná časť výroby vozidiel premiestniť na iné trhy v rámci blokovania exportu do Ruska. K malému uvoľneniu tlaku prispelo aj obnovenie výroby káblových zväzkov v továrni na západnej časti Ukrajiny. Tá ruskú inváziu našťastie prežila bez obmedzenia.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokLotus Eletre: pôsobivé 600-koňové elektro SUV nabité technológiami budúcnosti
Nasledujúci článokDivízia AMG oslavuje 55.výročie špeciálnym modelom G63