Domov News Nový Ford Mustang poodhaľuje svoje krivky. Takto bude vyzerať…

Nový Ford Mustang poodhaľuje svoje krivky. Takto bude vyzerať…

Zdroj: Carscoops

Píše sa 17.apríl 2022 a práve dnes oslavuje Ford Mustang svoje 58.narodeniny. Tento ikonický model americkej značky automobilov už 58 rokov robí radosť svojim majiteľom. A keďže sa blíži predstavenie novej, už siedmej generácie, internetom kolujú rôzne špekulácie. Nový Mustang sa však už trochu poodhaľuje. Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Ford Mustang už vo svojej siedmej generácii s kódovým označením S650 má prísť oficiálne už budúci rok. Len nedávno sa na svet dostali fotky zamaskovaného modelu a to vyvolalo vlnu špekulácii. Zopár špionážnych fotografov tak celkom svojimi fotkami rozvírilo hladinu fanúšikov Mustanga. Teraz však máme k dispozícii aj prvú fotografiu prednej časi bez akéhokoľvek maskovania. Názor si musíte ale vytvoriť sami.

Zdroj: Carscoops
Isté zmeny tam sú

Fotka, ktorú niekto stihol zhotoviť vyzerá ako cvaknutá z tlačeného materiálu a vďaka Mustang7g fóru sa dostala medzi širokú verejnosť. To jednoznačne rozprúdilo živú diskusiu o dizajne nového modeu a aj možnostiach motorizácie a pohonu. Na fotke je možné vidieť istý detail plaketky, ktorý sa kvôli slabšej kvalite fotografie dá len ťažko rozlúštiť.

Oproti stále aktuálnej šiestej generácii Mustangu vidíme na fotke o niečo viac výraznejšiu prednú masku chladiča, ktorú dopĺňajú verikálne mriežky a už ikonické logo. Rovnako tak zväčšením prešli aj nasávacie otvory v prednom nárazníku čo ešte viac podtrhuje odlišný dizajn značky. Kombinácia násavacích otvorov v kapote, mriežok v prednej maske, nižšej svetlej výške a výrazných kolies naznačuje, že pravdepodobne môže ísť o model Mustang GT, prípadne iný športovo ladený derivát.

Čo neunikne oku človeka s citom pre detail je, že oproti aktuálnej generácii Mustangu pôsobí kapota oveľa viac uhladenejšie a elegantnejšie. Svetelný podpis predných svetlometov deli celok na tri menšie segmenty, čo by mohlo znamenať prepojenie s elektrickým modelom Mustang Mach-E. Medzičasom sa na internete objavili aj ďalšie snímky potenciálneho vzhľadu nového Mustangu s trochu decentenjším vzhľadom. Špekuluje sa, že môže ísť o nižšiu verziu modelu.

Zdroj: Fordauthority.com
Zostane V8 ?

Interiér stále zostáva pod rúškom tajomstva. Už aktuálny model však ponúka digitálny prístrojový štít a pomerne veľkú obrazovku infotainment systému. Predpokladáme, že aj v prípade novej generácie Mustangu sa dočkáme posunu vpred, no pravdepodobné je, že na palube tohto modelu zostane aj dostatok štandardných fyzických tlačidiel, na ktoré sú majitelia zvyknutí. O tom, čo dostane Mustang pod kapotu tiež veľa informácii nemáme. Ford však naznačil, že pod kapotu novej generácie sa dostane hybridný 2,3 litrový štvorvalec EcoBoost a nesmie chýbať ani plnotučný V8 motor s objeomom 5,0 litra.

V minulosti sa objavili aj špekulácie o možnosti plnej elektrifikácie a pohone všetkých štyroch kolies. Tieto informácie zatiaľ nikto nepotvrdil ani nevyvrátil a tak si musíme počkať na oficiálne informácie. Tých sa pravdepodobne dočkáme už v nasledujúcich mesiacoch. Oficiálna premiéra je následne naplánovaná v priebehu budúceho roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Honda HR-V, nesmierne praktický crossover. Teraz je ten správny čas…
Nasledujúci článokMercedes EQS SUV: luxusné elektrické SUV s dojazdom 660 km

1 COMMENT

Comments are closed.