Domov Elektromobilita Nio chce v Európe vybudovať stanice na výmenu batérii. Vyrábať sa budú...

Nio chce v Európe vybudovať stanice na výmenu batérii. Vyrábať sa budú v Maďarsku

Za našimi južnými hranicami vznikne závod, ktorý sa bude špecializovať na výrobu technologických elektrických produktov.

V Maďarsku má vzniknúť závod, ktorý sa bude špecializovať primárne na výrobu elektrických staníc a taktiež na výmenu batérií do elektrických vozidiel. Slúžiť bude hlavne Európanom, ktorí sa rozhodli prejsť zo spaľovacích vozidiel do elektrických.

Čínsky výrobca elektro vozidiel, Nio, plánuje v rámci svojej expanzie na starom kontinente otvoriť vôbec ich prvý závod, ktorý bude slúžiť výhradne európskym vodičom. Závod sa bude nachádzať v Pešti a za úlohu má vyvíjať a vyrábať vymeniteľné stanice na výmenu batérií, ktoré budú slúžiť vodičom po celej Európe. S podobnými výmennými „dokmi“ prišlo Nio na nedávnej prehliadke elektrických vozidiel a chcú poukázať na jednoduchosť elektrických áut.

Nio má v pláne urýchliť výstavbu staníc na výmenu batérií v Európe s cieľom rozšíriť predaj svojich elektrických vozidiel v hlavných krajinách, respektíve dominantných krajinách akými sú Švédsko, Dánsko, Nemecko, či Holandsko. Doraziť na tieto trhy má automobilka Nio v pláne už v druhom polroku.

Automobilka má v pláne na hlavných diaľničných úsekoch vybudovať výmenné stanice, kde majitelia elektromobilov budú môcť svoju prázdnu batériu odložiť a zobrať si ihneď novú, respektíve plne nabitú. Celý úkon by nemal zabrať viac ako 5 minút.

Podobnými stanicami už automobilka začala vo svojej domovine – Číne. Od roku 2018 dodnes sa takýmto spôsobom vymenilo viac ako 2 milióny batérií. Keď zoberieme do úvahy, že Nio je pomerne malá automobilka a má obmedzené ponúkané portfólio, tak výmena 2 miliónov batérií je naozaj pekné číslo a taktiež je vidieť aj to, že presne o takýto druh nabíjania majú ľudia záujem.

V minulom roku sa prvé modely značky Nio začali objavovať v Nórsku. Išlo o vlastný krok k priblíženiu sa európskemu trhu. Aktuálne majú už v Nórsku aj vlastný showroom, kde je v ponuke ich vlajková loď ES8. Do konca tohto roku má automobilka v pláne v Nórsku vybudovať 20 takýchto tipov staníc na výmenu batérií. Spolupracovať budú s jedným z ropných gigantov – Shell.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZ crossoveru na hatchback? DS ide proti prúdu
Nasledujúci článokPrečo je dojazd elektromobilov v realite nižší než tvrdia automobilky?