Domov News Najvýkonnejší štvorvalec v sériovom aute. To je nový Mercedes-AMG C63 S E...

Najvýkonnejší štvorvalec v sériovom aute. To je nový Mercedes-AMG C63 S E Performance

Horúca novinka priamo z Affalterbachu. Spoznávame vrcholnú verziu aktuálnej generácie triedy C. Nový Mercedes-AMG C63 S E Performance spája technológiu z Formule 1 s bežným autom. Majiteľom ponúkne najvýkonnejší štvorvalec v sériovom aute na trhu a v kombinácii s dvoma elektromotormi dostanete doslova brutálny výkon. 

Doba, kedy číslo 63 pri AMG znázorňovalo objem motora, je už dávno za nami. Automobilka však prináša do nového modelu technológiu priamo z kráľovnej motoršportu, Formuly 1. To je predzvesť veľmi slušných výkonov, ktoré bude nový Mercedes-AMG C63S E Performance podávať. Aj vďaka tomu a naopak aj napriek absentujúcemu osemvalcu je novinka predurčená na úspech.

Mercedes-AMG C63 S E Performance

Nedostatok valcov 

Prvýkrát má nový model C63 pod kapotou len štvorvalcový motor. Pokiaľ sa to niekomu zdá málo, ide o najvýkonnejší štvorvalcový motor v sériovom aute na svete. Pokiaľ sa aj toto zdá niekomu stále málo, na zadnej náprave sú umiestnené dva elektromotory, ktoré dokopy ponúknu až 150 kW. Kombinovaný výkon je teda neuveriteľných 680 koní a krútiaci moment 1020 Nm. Vďaka tomuto výkonu a pohonu všetkých štyroch kolies dokáže nový model akcelerovať z miesta na 100 km/h za slušných 3,4 sekundy, čo je o 0,6 sekundy rýchlejšie ako model s V8. Samotná batéria je nastavená skôr na maximálny výkon ako na dojazd. Aj preto novinka dokáže prejsť čisto na elektrický pohon podľa WLTP normy len 13 kilometrov.

Mercedes-AMG C63 S E Performance

Je to stále “Céčko”?

Samozrejme, dizajn vychádza z poslednej generácie triedy C, je však znateľne upravený. Ako to pri vrcholných verziách býva zvykom, decentné úpravy pridali autu na agresivite a preto pôsobí oveľa dynamickejšie. Nové C63 S E Performance je o 83 milimetrov dlhšie a o 76 milimetrov širšie ako štandardný model. Chýbať nesmie už dobre známa Panamericana mriežka chladiča a prvýkrát sa na prednej kapote objavuje logo AMG namiesto klasickej hviezdy. Samozrejmosťou je aj obrovská miera individualizácie, takže si môžete svoje AMG vyskladať presne podľa svojich predstáv. V interiéri sa môžete usadiť do športových, ale stále komfortných sedadiel, alebo za príplatok do už dobre známych škrupinových sedadiel, ktoré lepšie využijete na trati. Novinka hneď pri predstavení prichádza v dvoch karosárskych prevedeniach. Klasický sedan, alebo pre viac rodinne založených je určená verzia kombi. Na karosériu v tvare kupé alebo kabriolet si budeme musieť ešte počkať.

Mercedes-AMG C63 S E Performance

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPamätáte sa na koncept Dustera? Aktuálnym by bol aj dnes
Nasledujúci článokVolvo v novembri predstaví najbezpečnejšie auto na svete