Domov News Mačička v maskérni: Jaguar I-PACE prešiel faceliftom

Mačička v maskérni: Jaguar I-PACE prešiel faceliftom

Jaguar I-PACE, ktorý od svojho uvedenia na trh získal viac ako 90 celosvetových ocenení, prichádza do roka 2023 s decentným faceliftom.

S nízko položeným ťažiskom, vyspelými systémami odpruženia a kompaktnými elektromotormi na oboch nápravách ponúka I-PACE atraktívnu rovnováhu medzi výkonom, kultivovanosťou, komfortom a agilitou pohonu všetkých kolies. Počas životného cyklu automobilu sa jeho technológie a funkcie neustále zdokonaľovali prostredníctvom aktualizácií softvéru vzduchom, no teraz nastal čas urobiť aj nejaké decentné dizajnové a konštruktérske zmeny.

Jaguar I-PACE

10 minút pred zrkadlom

Facelift prináša výraznejší dizajn a bohatšie špecifikácie výbav, vrátane výbavy R-Dynamic. Krátke previsy karosérie a napnuté bedrá sú základným charakteristickým znakom tohto automobilu, ktoré ho dizajnovo odlišujú od konkurenčných elektrických SUV. Predná maska ​​má teraz hladký tvar v nápadnej sivej farbe Atlas Grey. Nahradením predchádzajúceho lesklého čierneho kosoštvorcového vzoru to vo výsledku dodáva prednej časti jednoduchší a čistejší povrch a zároveň posilňuje jej elektrickú DNA. Táto farba je tiež aplikovaná na vertikálne lamely na vonkajšej strane predných otvorov. Ďalšou detailnou zmenou je nový čierny a strieborný znak Jaguaru v maske chladiča.

Lamely predného nárazníka, spodné lišty dverí a zadný difúzor sú teraz vypracované vo farbe karosérie namiesto lesklej čiernej. Táto úprava slúži na zjednodušenie a zjemnenie dizajnu a zároveň uberá vizuálnu hmotu. Varianty s až 22-palcovými diskami kolies budú teraz vybavené diskrétnym spojlerom na dverách batožinového priestoru, ktorý jemne odráža
výkonnostný potenciál a dynamický charakter I-PACE. Verzie R-Dynamics dostanú balíček Black Pack s lesklou čiernou úpravou aplikovanou na rám mriežky chladiča, rámy okien, kryty vonkajších spätných zrkadiel a zadné štítky.

Jaguar I-PACE

Nadčasový pohon

Pohonné ústrojenstvo sa nemenilo. Celkový výkon 400 koní a 695 Nm stačí tomuto elektrickému Jaguaru na to, aby z 0 na 100 km/h zrýchlil za 4,5 sekundy a dosiahol najvyššiu rýchlosť 200 km/h. Lítium-iónová batéria s kapacitou 90 kWh poskytuje dojazd  470 km. Na rýchlonabíjacej stanici s výkonom 100 kW je možné nabiť batériu za 15 minút na dojazd 127 km.

Jaguar i-PACE sa v súčasnosti na slovenskom trhu predáva v základnej verzii EV400 za 80.736 eur a variante i-PACE Black za 83.935 eur. Ceny modernizovaných verzií zatiaľ nie sú známe.

Jaguar I-PACE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST BMW 320d xDrive Touring – chýba mu niečo?
Nasledujúci článokŠkoda zaznamenala v roku 2022 výrazný pokles predaja, oznámila vstup na vietnamský trh