Domov Lifestyle Chevrolet Camaro Nascar edition nie iba pre Le Mans, ale aj pre...

Chevrolet Camaro Nascar edition nie iba pre Le Mans, ale aj pre 56 vyvolených

Poslednou dobou si Chevrolet ide vlastnú ligu so sériou limitovaných edícií ich muscle cars. Aktuálne prichádza Camaro s oválnou edíciou NASCAR.

To, že modelový rok 2024 pre Dodge Challenger je posledným rokom, už vieme. Okrem neho sa však v rovnakom modelovom roku rozlúči aj jeho hlavný sok – Chevrolet Camaro. Zrejme aj tu sa dočkáme rôznych limitovaných edícií. Je to unikátny spôsob, ako majiteľom týchto vozidiel ponúknuť niečo naviac. Samozrejme, za niečo naviac si bude potrebné aj priplatiť.

Chevrolet Camaro

Pre modelový rok 2024 americká automobilka Chevrolet pre model Camaro odstraňuje z ponuky základný 2,0-litrový motor. V ponuke tak bude motor s objemom 3,0-litra a výkonom 335 koní. Očarí určite aj cenovkou, ktorá v prepočte bude letmo cez 30.000 €. Špeciálnych edícií však zrejme nebude toľko, ako je tomu u konkurencie Dodge Collector’s Edition. Výroba Chevroletu Camaro končí v januári budúceho roka. Zatiaľ sa svetu ukázala iba limitka Chevrolet Camaro s čiernym metalickým lakom Panther, ktorá poukazuje na zakladateľa rodu zo 60-tych rokov. Druhou limitovanou edíciou bude ZL1 Garage 56 Edition. Tá poukazuje na oválny špeciál Nascar Cup Camaro ZL1, ktorý sa tento rok zúčastnil vytrvalostných pretekov 24 hodín Le Mans.

Prvky odvodené od špeciálu Nascar

Karoséria bude lakovaná odtieňom Riptide a poukazuje na charakter závodného vozidla. Od kapoty až po strechu sa tiahne biely stredový pruh so zlatým lemovaním, čiernym stredom a samozrejme, ako inak, americkou vlajkou. S ňou sú zladené saténové tmavé spätné zrkadlá, čierne veko nádrže a minimalistické karbónové detaily. Že ide o limitovanú edíciu, hovoria logá Garage 56 na prednom blatníku a v interiéri auta – na volante či koberčekoch. Okrem vizuálnych prvkov sa limitovaná edícia vyznačuje charakteristickou prednou maskou z modelu ZL1 1LE a masívnym zadným krídlom.

Chevrolet Camaro

Pod kapotou limitky nájdeme motor V8 s objemom 6,2-litra, výkonom 650 koní a krútiacim momentom 884 Nm. Celkovo sa pre americký trh vyrobí iba 56 kusov vozidiel. Cena zatiaľ stanovená nebola.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotorauthority.com
Predchádzajúci článokStellantis má obrovský problém. Jeho nočná mora má meno Volvo EX30
Nasledujúci článokAutokoberce či autorohože si nájdu uplatnenie v každom ročnom období