Domov News Kia EV5 oficiálne – menší brat EV9 zostáva verný hranám

Kia EV5 oficiálne – menší brat EV9 zostáva verný hranám

Kia dnes v Číne predstavila svoje nové plne elektrické kompaktné SUV s označením EV5. Predávať sa začne najprv na tamojšom trhu, ostatné trhy vrátane toho európskeho prídu na rad neskôr.

Kia dizajn elektromobilu EV5 popisuje ako odhodlanosť zatieniť akceptovanú estetiku existujúceho sektora kompaktných SUV a vytvoriť vozidlo so sebavedomým, odvážnym, novým žánrom nanovo definujúcim prítomnosť. Kia EV5 tak využíva jemnú súhru medzi prírodnými motívmi a súčasnou architektúrou a vyznačuje sa silnými líniami a ostrými hranami. Predstavuje modernú interpretáciu tigrej masky Kia so širokým postojom, pričom každý centimeter karosérie je tvarovaný s vášňou a presnosťou.

Kia EV5

V každej fáze dizajnéri Kia úzko spolupracovali so svojimi inžinierskymi kolegami na vytvorení holistického riešenia pre trvalo udržateľnú mobilitu. Výsledkom je, že EV5 nastavuje nový štandard pre dizajn, výkon a praktickosť, pričom poskytuje vodičovi novú úroveň potešenia a používateľského zážitku,” povedal Karim Habib, výkonný viceprezident a vedúci Kia Global Design Center.

Kia EV5

Z každého uhla pohľadu sa sebavedomá povaha modelu EV5 odráža v jeho mohutných blatníkoch a stĺpikoch karosérie. Odsunuté D-stĺpiky viac zvýrazňujú rodinnú praktickosť EV5, zdôrazňujú priestrannosť zadných sedadiel a batožinového priestoru a zároveň poskytujú dobrý výhľad. EV5 ďalej vylepšuje dizajn prednej časti trojrozmerným osvetlením „Signature Star Map Lighting“ tvoreným dennými svetlami. Možnosti farieb exteriéru zahŕňajú celkovo deväť lesklých farieb a jednu matnú farbu.

Kia EV5

Kabína inšpirovaná EV9

Interiéroví dizajnéri Kia úplne prepracovali vnútorný priestor vozidla. Čerpajúc ďalšiu inšpiráciu z nedávno predstaveného väčšieho SUV EV9, vybavili EV5 rozsiahlym vnútorným priestorom, ktorý sa koncepciou a vyhotovením približuje skôr domácemu salóniku než tradičnej kabíne auta.

Dizajnové detaily kabíny EV5 boli starostlivo vybrané a celkové prevedenie vytvára atmosféru, ktorá spája pocit uvoľnenej pohody, osobnej inšpirácie a čistej rodinnej zábavy. To sa ešte viac prejaví pri ambientnom osvetlení s nastaviteľným jasom. Na výber bude 10 odtieňov navrhnutých odborníkmi na osvetlenie Kia alebo celkovo zo spektra 64 tradičných farebných možností. Po aktivácii sa náladové osvetlenie plynule synchronizuje s jazdnými režimami vozidla, stlmí sa pri slabom osvetlení a jemne upozorní, ak vozidlo prekročí povolenú rýchlosť. Na výber budú štyri farby interiéru a päť vzorov sedadiel.

Kia uvedie EV5 na čínsky trh v priebehu jesene. EV5. Ďalšie podrobnosti o tomto vozidle odhalí značka na podujatí Kia EV Day v októbri. Tu taktiež predstaví svoju aktuálnu globálnu víziu elektrifikácie. Technické detaily zatiaľ Kia nezverejnila.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokĽahostajnosť? Len 37 % ľudí by si pri kúpe ojazdeného auta skontrolovalo jeho históriu
Nasledujúci článokMazda modernizovala modely 3 a CX-30