Domov News McLaren 750S “Triple Crown” oslavuje víťazstvo v troch pretekoch

McLaren 750S “Triple Crown” oslavuje víťazstvo v troch pretekoch

McLaren 750S „Triple Crown“ vznikol ako pocta víťazstvám v troch pretekoch – Indy 500, Le Mans a Veľkej cene Monaka Formuly 1. Práve na oslavu tohto výkonu McLarenu vznikol unikátny model 750S zabalený do farieb víťazov prestížnych pretekov.

Model McLaren 750S Triple Crown nesie na sebe čísla 3, 7 a 59. Tieto čísla predstavujú pretekárske čísla každého z troch áut, ktoré získali McLaren’s Triple Crown. Číslo 3 reprezentuje M16D Johnnyho Rutherforda na Indy 500 v roku 1974. Číslo 7 má podobu víťazného McLarenu MP4/2 v Monaku z roku 1984 Alaina Prosta a číslo 59 McLaren F1 GTR Yannicka Dalmasa, Masanoriho Sekiya a JJ Lehto, ktoré vyhralo na okruhu Le Mans ešte v roku 1995.

Precízna práca ľudských rúk

O dizajn sa postarala spoločnosť McLaren Special Operations (MSO) v rámci širších osláv 60. výročia McLarenu na pretekoch Sonoma Raceway v Kalifornii. Na odhalenie auta sa prišli pozrieť aj aktuálny pretekár stajne McLaren F1 Lando Norris, pilot McLaren IndyCar Pato O’Ward či legenda Le Mans Derek Bell. Celkovo vznikne 6 kusov modelu 750S so špeciálnou úpravou „Triple Crown“. Pôjde konkrétne o tri kupé a tri kusy v prevedení Spider. A mimochodom, všetky sú už predané. Majitelia nájdu vo svojich autách aj celú kopu skrytých prekvapení.

Okrem umeleckého diela, ktorého maľovanie trvá 1 200 hodín a kombinuje tri farby víťazných pretekárskych áut, model 750S s označením 3-7-59 prichádza s príveskom na kľúče s ručne maľovaným umeleckým dielom. Nechýbajú ani saténovo-čierne disky z ľahkých zliatin od značky Vortex doplnené modrými, červenými a zlatými brzdovými strmeňmi. V špeciálnom lakovaní sú zakomponované aj 3 QR kódy, ktoré nesú odkaz na webovú stránku s informáciami o aute. V zadnej časti nájdeme osvetlené logo McLaren Special Operations.

Interiér pokračuje v odkaze

Farebné kombinácie pokračujú vo vnútri oranžovými logami „Triple Crown“ na karbónových sedadlách a pádlami automatickej prevodovky za volantom v červeno-bielej farbe. Pedále zakončili keramickým povlakom bielej, čiernej a oranžovej hviezdy. Tento vzor siaha až po prahy dverí. Špeciálnu červeno-bielu plaketu vyrobili z kusu uhlíkových vlákien pochádzajúcich z modelu McLaren F1.

Model 750S uviedli na trh začiatkom tohto roka ako náhradu za 720S. Pod kapotou má 4,0-litrový motor V8 preplňovaný dvoma turbodúchadlami s výkonom 740 koní a krútiacim momentom 800 Nm. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 2,8 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 330 km/h.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMcLaren
Predchádzajúci článokTEST Mazda 6 20th Annyversary – sedan s najkrajším interiérom
Nasledujúci článokVolkswagen modernizoval elektromobily ID.4 a ID.5