Spočiatku sa Vám novinka môže zdať akoby zaspala dobu. To je dobré, lebo práve takto to francúzi chceli, aby nový model evokoval v sebe retro štýl. Peugeot však hlása aj to, že týmto smerom sa bude značka uberať ďalej.

Parížsky autosalón sa už pomaličky ale isto blíži a automobilky akýmsi razantným tempom odhalujú svoje modely, ktoré budeme môcť onedlho vidieť aj naživo. Domáce automobilky sa zrejme budú chcieť na svojich doskách predviesť čo najvýraznejšie. O tom nás presviedča aj novinka Peugeot e-Legend.

Šéf automobilky Peugeot, Jean-Philippe Imperato tvrdí, že: „Peugeot e-Legend je technickým manifestom. Jedná sa o víziu automobilky, ktorá sa zameriava na technologicky pokročilú budúcnosť. Elektromobilita a autonómne riadenie je akýmsi vyjadrením hlbších pocitov. Nuda v našom DNA nikdy nebude zakorenená.“

Nejde však o futuristický koncept ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Namiesto toho poukazuje na Peugeot 504 coupé. Automobil má rázvor 2 690 milimetrov, dlhé je 4 650 milimetrov, široké 1 930 milimetrov a vysoké 1 370 milimetrov.

Oproti exteriéru je interiér posunutý do inej dimenzie. Využíva 16 odlišných obrazoviek v rôznych veľkostiach. Stredová konzola ponúka prístup k hlavným ovládacím funkciám automobilu. Ten je ovládaný pomocou otáčavého ovládača a šesťpalcového displeja. Koncept zahŕňa aj vývoj i-Cockpitu.

Okrem športovo tvarovanej karosérie automobilka zdôrazňuje aj možnosť autonómnej jazdy. K dispozícií bude možnosť nastavenia, respektíve konfigurácie interiéru, nakoľko volant sa schová, lakťové opierky otvoria mohutný odkladací priestor a predné sedadlá sa budú môcť sklopiť. Režim Sharp poukazuje na prepojenie s digitálnym svetom a režim Soft zas myslí na komfort cestujúcich. Pre klasické, ručné riadenie sú k dispozícií taktiež dva režimy. Legend poukazuje na pôvodnú 504 coupé a Boost je stavaný na rýchlu jazdu.

Čo sa však skrýva pod kapotou tohto modelu? Peugeot e-Legend je elektromobil s výkonom 340 kW a krútiacim momentom 800 N.m. Z pokoja na hranicu 100 km/h dokáže vystreliť v priebehu 4,0 sekundy a maximálna rýchlosť sa zastaví na 220 km/h. Peugeot taktiež sľubuje expresné nabitie v priebehu 25 minút a za tento čas nabíjania bude môcť újsť až 500 kilometrov. Podľa normovaného cyklusu a batérie s výdržou 100 kWh má koncept dojazd 600 kilometrov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautocar.co.uk
Predchádzajúci článokPozývame ťa na Hyundai i30N meet na Slovakiaringu!
Nasledujúci článokEuro NCAP: Rozbitý Touareg aj nová Audi A6