Domov Poradňa Premeňte váš starší Volkswagen na smart vozidlo, iba za pár eur!

Premeňte váš starší Volkswagen na smart vozidlo, iba za pár eur!

Mnohé súčasné vozidlá už podporujú plnú synchronizáciu so smartfónmi, vďaka čomu vidíte všetky dôležité údaje na displeji svojho mobilu, priamo v aplikácii. No čo v prípade, že máte starší model, povedzme z roku 2015 a chceli by ste tieto dáta vidieť?

Samozrejme, existuje mnoho riešení, ktoré sú však zväčša nepraktické. Musíte si kúpiť zariadenie, napojiť ho na vozidlo, nainštalovať si zahraničnú aplikáciu a potom môžete čítať niektoré dáta z riadiacej jednotky. Volkswagen však aktuálne ponúka oveľa sofistikovanejšie a pohodlnejšie riešenie.

Aplikácia We Connect Go, ktorá je plne lokalizovaná do slovenčiny a fičí na zariadeniach s operačným systémom iOS (Apple) a Android (Google), váš starší Volkswagen premení na smart vozidlo. Všetko vďaka malému zariadeniu, ktoré sa nazýva DataPlug a pripája sa k vášmu vozidlu cez diagnostickú zástrčku, ktorá sa zväčša ukrýva v skrinke pod volantom.

Jednoduché prepojenie

Ako sme už spomínali, DataPlug stačí zapojiť do vozidla, prostredníctvom Bluetooth ho spojíte so stiahnutou appkou We Connect Go, ktorá je zdarma. Následne vás aplikácia vyzve k zadaniu VIN čísla vášho vozidla a pripojenie prebehne automaticky. V aplikácii potom razom vidíte množstvo užitočných údajov, ktoré vám pomôžu zlepšiť a zefektívniť používanie vášho vozidla.

V časti “Môj Volkswagen” v aplikácii nájdete tie najdôležitejšie informácie o vozidle, napr. aktuálny stav najazdených kilometrov, stav paliva v nádrži, číslo karosérie alebo servisné intervaly. Cez túto sekciu tiež viete ľahko komunikovať so servisnými strediskami a objednať sa na potrebný úkon online, bez potreby telefonovania do servisu či jeho návštevy. Skvelé, však?

Automaticky vypĺňaná kniha jázd

Aplikácia však nečíta len dáta z riadiacej jednotky, ale pomáha vám evidovať elektronickú knihu jázd. Túto funkciu obzvlášť ocenia podnikatelia. V elektronickej knihe jázd je totiž možné zaznamenať a zobraziť všetky dôležité informácie – začiatok jazdy, jej cieľ, dátum a čas, trvanie či trasu, dokonca aj náklady na palivo. Program vám umožní definovať si jednotlivé trasy ako súkromné či služobné či cestu do práce, aby ste to mali ešte jednoduchšie. Na konci obdobia, ktoré potrebujete vyhodnotiť, si jednoducho exportujete všetky potrebné dáta do PDF dokumentu a odovzdáte účtovníčke.

Jazdite efektívnejšie

DataPlug, ani aplikácia We Connect Go za vás šetriť spotrebu nebudú. No minimálne vám ukážu analýzu vášho štýlu jazdy a poradia, ako a kde možno šetriť palivo. Za týmto účelom appka zaznamenáva zrýchlenie, rýchlosť, otáčky motora, brzdenie či teplotu chladiacej kvapaliny a všetko zobrazuje prehľadne vo forme grafiky.

Aplikácia, ktorá vás chráni

Samozrejme, Volkswagen pri vytváraní aplikácie myslel aj na bezpečnosť, preto do appky zabudoval funkciu, ktorá vám v prípade technickej poruchy či havárie umožní doma aj v zahraničí nadviazať priamy kontakt s domácou 24-hodinovou asistenčnou službou alebo zákazníckou linkou spoločnosti Volkswagen. Aplikácia vďaka pripojeniu na internet dokáže odoslať údaje o vozidle, vašu aktuálnu polohu a vyžiadať tipy, ako sa v prípade núdze správať, vďaka čomu vám bude poskytnutá okamžitá potrebná pomoc. Skutočne šikovným pomocníkom je prehľad kontroliek s vysvetlivkami, ktoré vás navedú, ako postupovať pri jednotlivých rozsvietených kontrolkách.

Majte prehľad, kde parkujete

A aby toho nebolo málo, aplikácia We Connect Go vie presne, kde je vaše vozidlo zaparkované, pretože si automaticky pamätá vašu poslednú parkovaciu polohu. Pomocou appky sa môžete nechať navigovať k vášmu autu alebo súradnice zdieľať s blízkymi – v prípade, že vás majú čakať pri aute. A aby ste si nemuseli robiť starosti s vypršanou platnosťou parkovacích lístkov, aplikácia si pamätá aj dobu parkovania.

Hravý charakter

Čo by to bolo za aplikáciu ak by popri všetkých tých číslach a dátach neposkytovala aj trochu zábavy? Gamifikácia je základným úspechom každej appky, preto vám aj aplikácia We Connect Go ponúka možnosť zbierať body a trofeje, napríklad efektívnym štýlom jazdy, návštevou vášho servisného partnera Volkswagen či pravidelným používaním aplikácie. Po dosiahnutí určitého počtu bodov postúpite na ďalšiu úroveň a môžete sa zúčastniť nových výziev.

Tak čo, už máte svoj DataPlug? Nie? Tak sa zastavte u najbližšieho servisného partnera Volkswagen.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokČo urobí Volkswagen s Porsche, Bentley, Lamborghini, Ducati a Bugatti?
Nasledujúci článokĎalší Európsky velikán hovorí stop downsizingu