Domov Poradňa Toto malé zariadenie premení váš starší VW na inteligentné auto. Stojí len...

Toto malé zariadenie premení váš starší VW na inteligentné auto. Stojí len pár desiatok eur

Predstavte si, že by váš starší Volkswagen dokázal komunikovať s mobilným telefónom, obdobne ako najmodernejšie autá. Získali by ste tak prístup k rôznym praktickým funkciám v reálnom čase, vrátane polohy vášho vozidla. Vyskúšali sme zariadenie Volkswagen DataPlug spolu s aplikáciou We Connect Go. Čo všetko dokáže, pre koho je určené a ako funguje?

Dnešné autá sú nabité všemožnými funkciami, ktoré nám uľahčujú nielen šoférovanie, ale aj samotné používanie auta. Doba ide takým závratným tempom vpred, že naše súčasné smartfóny o rok nahradí nový model. Aj autá sa kedysi vyrábali na celé desaťročia, dnes je ich generačný cyklus skrátený na obdobie 5 až 6 rokov, kedy zhruba v polovici dorazí facelift danej generácie. Udržať tak krok s dobou nie je vôbec jednoduché. Čo však robiť v situácii, kedy sme s našim starším autom stále spokojní, no zároveň by sme radi využívali niektoré zo smart funkcií?

Riešením môže byť malá krabička s názvom DataPlug, ktorá nám umožní prepojiť staršie auto s mobilným telefónom a využívať tak pokročilé funkcie. Volkswagen DataPlug je určený pre vozidlá VW, vyrobené po roku 2008. Čo predstavuje skutočne široké portfólio kompatibilných modelov.

Ako to funguje?

Po zakúpení zariadenia ho pripojíte do diagnostického portu OBD 2, ten sa nachádza pod volantom na ľavej strane vodičovho kolena, a spárujete ho s aplikáciou We Connect Go. Inštalácia je skutočne veľmi jednoduchá a vyžaduje len pár minút. Po pripojení získavate okamžitý prehľad o rôznych dátach vášho vozidla. Okrem základných informácii, akými sú napríklad výkon a objem motora, VIN číslo alebo farba, získavate prístup k živým dátam – presný počet najazdených kilometrov, zostávajúca hladina paliva či dokonca aktuálna poloha vozidla. Detailnejšie sme si predstavili DataPlug v našom videu, ktoré nájdete nižšie.

Táto krabička omladí váš VW o 10 rokov - VW DataPlug TEST

Toto malé zariadenie vám dokáže uľahčiť používanie vášho vozidla, a to nielen na súkromné, ale taktiež na firemné účely. Podrobný prehľad získavate aj v prípade, ak ste auto požičali napríklad vášmu dieťaťu. Môžete ho tak mať pod drobnohľadom.

Cena za zariadenie DataPlug je prijateľná, obzvlášť ak si uvedomíme, čo všetko dokáže. Zakúpiť si ho môžete zhruba za 50 – 60€ v závislosti od konkrétneho autorizovaného partnera Volkswagen. DataPlug je aktuálne možné zakúpiť so zľavou 15 %, a to počas trvania Sezónnej akcie VW Leto 2022 až do 31.8.2022.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.8 / 5. Počet hodnotení 17

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Mercedes-Benz EQB – Kompaktný sedemmiestny elektrický Mercedes
Nasledujúci článokOpel Corsa 40 Years – štýlová limitka do mesta