Domov Recenzie TEST Audi Q4 e-tron VS. Škoda Enyaq iV, keď prémia ťahá za...

TEST Audi Q4 e-tron VS. Škoda Enyaq iV, keď prémia ťahá za slabší koniec…

Porovnali sme koncernové dvojičky Audi Q4 e-tron a Škodu Enyaq, obe stoja na totožnej platforme a zdieľajú rovnakú techniku. Kto ponúka viac a je vôbec Audi stále prémiovou značkou, alebo ju Škoda dobehla?!

Audi prináša na trh novinku v podobe dostupnejšieho, plne elektrického SUV Q4 e-tron. To stojí na modulárnej platforme koncernu VW, určenej pre elektrické vozidlá. Tento konkrétny derivát využíva okrem Q4 aj Škoda Enyaq či VW I.D.4.

My sme sa vám rozhodli priniesť porovnanie dvoch sesterských modelov s rovnakou technickou špecifikáciou, ale v rozdielnej výbave. Oba modely využívajú 82 kWh akumulátor a motor s výkonom 150 kW. Rozdielna konfigurácia spôsobila že Enyaq je takmer v plnej výbave a Q4 sa musí uspokojiť s lepším základom. Zároveň je rozdiel v cene minimálny a Audi je len o zhruba 1 000€ lacnejšia.

Škoda ENYAQ ponúka viac ako Audi Q4! Ako je to možné?

Vo videu vám podrobne predstavíme tak Enyaq ako aj Q4 v podrobných detailoch. Porovnáme spotrebu, dojazd, komfort, jazdné vlastnosti ale aj pridanú hodnotu, ktorú dostávate za svoje peniaze. Ktorý z modelov by ste si vybrali vy?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKeď vám klasický Rolls-Royce Ghost nestačí, je tu Mansory!
Nasledujúci článokTEST BMW 545 e – plnokrvný plug-in hybrid, s ktorým sa určite nudiť nebudete !