Domov Recenzie TEST Jazdenky: Audi A6 2015 po 140 000 kilometroch, na čo si...

TEST Jazdenky: Audi A6 2015 po 140 000 kilometroch, na čo si dať pozor?

Jeden z najatraktívnejších modelov svojho segmentu, Audi A6 v generácii C7, je dnes vyhľadávanou jazdenkou. Vďaka nadčasovému dizajnu vôbec nepôsobí staro, práve naopak. Ako je to však so spoľahlivosťou a na čo si dať pozor?

Štvrtá generácia bola predstavená v roku 2011 a niesla označenie C7. Modernizácia dorazila v roku 2015 a predávala sa až do roku 2018. Facelift nepriniesol až tak zásadné zmeny tvaru, bol skôr evolúciou. Technicky boli prepracované najmä svetlomety, vďaka ktorým je auto dodnes ľahko rozpoznateľné a atraktívne.

AUDI A6 2015 po 140 000km - Startstop.sk - TEST JAZDENKY

Bohatá na motorizácie

Pod kapotou sa ukrývali štvorvalce, ale aj osemvalce v prípade vrcholových verzií RS6. Zaujímavosťou sú tri úplne odlišné typy prevodoviek, ktoré sa do Audi A6 montovali. V základných benzínových motorizáciách ste mohli nájsť CVT Multitronic ktorý bol kombinovaný výlučne s pohonom prednej nápravy. Neskôr, v rámci faceliftu, bol nahradený klasickou dvojspojkou.

Sedemstupňová dvojspojková prevodovka bola mimoriadne obľúbená, aj keď nezvládala príliš veľký krútiaci moment. DSG sa predávala pod označením S Tronic. To najlepšie, čo ste mohli dostať, bol osemstupňový hydromenič s označením Tiptronic.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.5 / 5. Počet hodnotení 35

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSmart #3 ako prvý vchádza do teritória SUV. Začína sa nová éra značky?
Nasledujúci článokPolestar 4 má 544 koní, ale kam zmizlo zadné okno?