Domov Lifestyle Nový Lexus RC – elegantnejší a agresívnejší zároveň

Nový Lexus RC – elegantnejší a agresívnejší zároveň

2018.07.27

Japonská divízia Lexus ohlásila novú verziu luxusného športového kupé RC. Prvý raz uzrie svetlo sveta a predstaví sa fanúšikom značky 2. októbra na parížskom autosalóne. V Európe by sa pri tom malo objaviť v predaji už na konci roka 2018.

Tento model bol prvý krát uvedený na trh v roku 2014 a odvtedy si získal množstvo nadšencov. Zároveň prispel k úsiliu automobilky prinášať svojimi vozidlami emotívnejší zážitok z jazdy. Pokiaľ však čakáte kolosálne zmeny, máte pravdu iba z polovice.

Nový Lexus si zachová všetky prednosti a pozitíva aktuálneho modelu, no vyzdvihne ich na vyššiu úroveň kvality vďaka progresívnejšiemu dizajnovému jazyku. Ten je charakteristickým znakom pre luxusné vozidlá Lexusu. Zároveň sa chváli výraznejšou dynamikou jazdy, ktorá bola inšpirovaná z vlajkového kupé LC.

Exteriéru sa dostali jemné zmeny v detailoch, ktoré však pri prvom pohľade dodávajú autu novú eleganciu. Všetko vo vnútri kabíny, od kvalitných materiálov až po presné rozvrhnutie ovládacích prvkov a ukazovateľov meracích prístrojov, je vytvorené tak, aby sa zabezpečil maximálny pôžitok z jazdy.

Podľa dostupných informácií sa vylepšila aerodynamika, pneumatiky či odpruženie. Motor a spätná väzba riadenia bude tiež na vyššej úrovni ako doteraz. Predsa len, filozofia riadenia japonskej automobilky znie „ostrejšie a kultivovanejšie“, takže sa niet čo diviť.

Nový Lexus RC sa postará aj o to, aby ste mu dôverovali. Zreteľne vyššia stabilita v rôznych jazdných podmienkach dodá vodičovi väčšiu istotu za volantom a zabezpečí spoľahlivo plynulú jazdu. Takže ak už sa rozhodnete zdolávať kľukaté serpentíny alebo si len vyrazíte na diaľnicu sa trošku prevetrať, Lexus RC bude ideálnym „grand tourerom“.

Čo sa týka vzhľadu vozidla, stal sa z neho elegán. Teda elegán s veľkým E. Túto jeho vlastnosť vyzdvihujú najmä všetky osobité prvky ako predný nárazník s novým okrajom a sieťový vzor na mriežke chladiča. K osobitému vzhľadu vozidla prispievajú aj svetlomety s vertikálnym usporiadaním veľmi malých trojitých diód LED a nové obrysové svetlá LED v tvare písmena L.

V interiéri sa použila leštená úprava, ktorá pôsobí kvalitnejšie. „Na oko“ väčší priestor dosiahli konštruktéri zdvihnutím chráničov kolien po oboch stranách stredovej konzoly. Opierka dlane vodiča má nový tvar a na jej povrchu je pridaný vzor prešívania, ktorý je dôkazom veľkého zmyslu dizajnérov pre detail.

Nové analógové hodiny sú umiestnené vysoko na prístrojovom paneli, a sú rovnaké ako v modeli LC. Športový model RC F SPORT bude ponúkať aj nové ozdobné prvky výbavy, ako je napríklad pravá hliníková úprava Naguri či leštený kov. Záujemcovia o model RC si budú môcť vybrať celkovo z piatich možností.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokReálne Bugatti Chiron poskladané zo stavebnice Lego. Vie aj jazdiť!
Nasledujúci článok10 vynálezov, ktoré navždy zmenili automobilový svet