Domov Doprava Slovenskí policajti konečne prehovorili, vraj sú nútení plniť plán pokút!

Slovenskí policajti konečne prehovorili, vraj sú nútení plniť plán pokút!

Je to šikana alebo len povinné postrkovanie vpred? Niekoľko policajtov prehovorilo o ťažkej situácii, ktorú v práci väčšina z nás mať nechce.

Každý sa už ocitol v takejto pozícii – šoférujete, idete predpisovo, za Vás sa nalepí policajné auto a čaká čo spravíte zle. A vy čakáte tiež, kedy a kde vás odstavia. A tak nezostáva nič iné ako nervózne sledovať jedným okom spätné zrkadlo a byť pripravený zastaviť.

Alebo iná situácia. Idete po meste a na obzore zbadáte reflexné pruhy a pánov policajtov, ktorí zjavne čakajú na nejakého chuligána, ktorí si ich nevšimne. Ale nie. Zastavia Vás, pýtajú sa či je všetko zapísané, či máte povinnú výbavu, či je platná lekárnička, či je napustená rezerva.. A po tých desiatich minútach prehľadávania Vám už dôjde, že chalani si niečo aj tak nájdu.

Foto: SITA

Nejdem nikoho osočovať. Nie som ten typ človeka, ktorí sa sťažuje ak nemá dôvod. Všetci sme dosť rozumní na to, aby sme si v prípade zavinenia alebo porušenia zákona priznali chybu. Niekedy sú ale príslušníci policajného zboru tak chápavý a ústretový, že nás nechajú odísť iba zo slovným napomenutím.

V tomto prípade je to však iné. Niekoľko pracovníkov slovenskej polície sa pre TV Markíza v magazíne Reflex priznalo, že majú od vedenia prikázané rozdávať pokuty. Pravidelne, resp. ako často sa len dá. A to sa im nezdá fér, keďže spravodlivosť nie je vôbec výstižným termínom pre niečo takéto.

Jasné, aj pani v banke za prepážkou musí naplniť mesačnú kvótu, aby vykazovala svoju pracovnú činnosť a aktivitu. Aj mladík na pumpe sa Vás musí spýtať, či chcete tovar v akcii. Ale aby policajti museli za každú cenu dať pokutu niekomu, kto si to v podstate ani nezaslúži?

Foto: SITA

Šikana sa rokmi stávala súčasťou povolania, ktoré bolo kedysi posvätné. Dnes je to skôr hanba, že slušný policajti, kvôli tomu, že musia robiť niečo proti svojej vôli, odchádzajú a zostávajú tí.. zakomplexovaný, čo sa vyžívajú v ľudskej tortúre.

Je to veľká škoda, ak sa dotýka takáto situácia slušných ľudí, a to nielen občanov, ale aj policajtov.

Rezort odmieta informácie, že by policajti museli dávať pokuty. Realita je však niekde inde. A ak sa človek vzoprie a odmietne celý deň pre nič za nič pokutovať ľudí, stane sa terčom nepríjemnej pozornosti. Slovensko je bohužiaľ už veľmi dlhé roky policajným štátom. Aj preto si myslím, že kompetentní v tejto veci konať nebudú, ale počkajú kým sa to celé znova utrasie. Nech žije bodový systém!

Pozrite si reportáž TV Markíza

https://www.facebook.com/TVReflex/videos/363260297633635/

Koľko stojí prekročenie rýchlosti v Európskej únii? 1. časť

Zdroj: TV Markíza REFLEX

Foto: SITA/Diana Černáková

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÁ JAZDA: BMW 750i po facelifte, masívne ladviky sa mu hodia!
Nasledujúci článokTest Citroën C5 Aircross PureTech 180 S&S EAT8 – koniec predsudkov