Domov Doprava Úsek R2 medzi Loviňobaňou a Ožďanmi je o krok bližšie k výstavbe....

Úsek R2 medzi Loviňobaňou a Ožďanmi je o krok bližšie k výstavbe. Najviac pomôže v Lučenci!

R2 - Ožďany

Rýchlostná cesta R2 medzi Lučencom a Ožďanmi sa dočkala posunu vpred. Mala by nadväzovať na sieť diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku a uľahčovať dopravu motoristom. Pre úsek rýchlostnej cesty R2 medzi Lovinobaňou, Tomášovcami a Ožďanmi bolo vydané právoplatné územné rozhodnutie.

Podľa informácii oddelenia masmediálnej komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) bude nasledovať príprava projektovej dokumentácie pre žiadosť o stavebné povolenie, majetkovoprávne vyrovnanie pozemkov ležiacich pod stavbou a následné vyhlásenie verejného obstarávania na zhotoviteľa tejto stavby.

Tento úsek rýchlostnej cesty R2 Lovinobaňa- Ožďany má merať viac ako 20 kilometrov a bude pozostávať z dvoch samostatných etáp výstavby. Prvou etapou bude úsek R2 Lovinobaňa – Lučenec, ktorý zahŕňa aj mimoúrovňovú križovatku Lučenec. V druhej fáze výstavby bude realizovaný úsek R2 medzi Lučencom a Ožďanmi. Pre obidva tieto úseky sa uvažuje s polovičným profilom rýchlostnej cesty.

R2 – Ožďany

Vybudovanie tohto úseku R2 je plne závislé od zabezpečenia finančného krytia v kompetencii Ministerstva dopravy a výstavby SR a taktiež vládou schválených investičných priorít výstavby diaľnic a rýchlostných ciest na území našej republiky.

V Pincinej zatiaľ žiadne oficiálne informácie

Podľa informácii obecného úradu obce Pinciná zatiaľ nedošlo k zdieľaniu oficiálnych správ v súvislosti s výstavbou rýchlostnej cesty. Existujú len neoficiálne informácie o začatí procesu výkupu pozemkov v blízkosti Lučenca, ktoré ležia pod plánovanou rýchlostnou cestou. Obec Pinciná je na ceste I.triedy a obchvat by mal smerovať južnou časťou obce.

Útvar hodnoty za peniaze tvrdí, že frekvencia dopravy v obci nie je dostačujúca. Opačný názor na túto tému má starostka obce, ktorá spochybňuje toto tvrdenie a argumentuje nasledovne: “ To nemôže byť pravda, lebo keď v Mýtnej bola dostatočná premávka, tak ja si myslím, že tá istá frekvencia je aj v Pincinej. Je to hlavný ťah na Košice.” Zároveň podotkla, že je stav premávky evidentný, keď vznikne dopravná nehoda na ceste a ľudia musia stáť v dlhých kolónach.

R2 Kriváň

Pre úseky rýchlostnej cesty R2 v okolí Rimavskej Soboty Národná diaľničná spoločnosť zabezpečuje podklady na vydania stavebného povolenia. Po ukončení výkupu pozemkov a procesu majetkovoprávneho usporiadania bude podaná žiadosť o stavebné povolenia. NDS má podobne rozpracované aj úseky R2 Zacharovce – Bátka a Bátka – Figa. Kedy sa dočkáme finalizácie týchto úsekov rýchlostnej cesty zatiaľ známe nie je.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJRimava
Predchádzajúci článokGordon Murray T.50s Niki Lauda: Extrémne auto za extrémnu cenu
Nasledujúci článokMaserati odloží predstavenie nového modelu Grecale