Domov SPRÁVY Doprava Šoférsky raj – jedna z najzábavnejších okresiek má nový asfalt, otvoria ju…

Šoférsky raj – jedna z najzábavnejších okresiek má nový asfalt, otvoria ju…

Foto: Facebook/Obec Skýcov

Niekedy sa označuje aj ako Hnilec západu. Úzka cesta pohoria Tribeč opradeného záhadnými príbehmi v minulosti lákala množstvo motoristov. Jej technický stav však bol žalostný, priam až nebezpečný, takže počas uplynulých niekoľko mesiacov prechádzala rozsiahlou rekonštrukciou.

Reč je o ceste II/511 medzi Veľkými Uhercami a Skýcovom. Náročná okreska vyžadujúca plnú pozornosť vodiča s množstvom pomalých aj rýchlych zákrut pospájaná krátkymi rovinkami, na ktorých je takmer nemožné bezpečne predbehnúť pomalšie idúce vozidlo. Jej sláva na mape motoristických nadšencov už ale v priebehu posledných rokov zhasínala, pretože jej žalostný stav plný veľkých výmolov a dier odrádzal zábavy chtivých vodičov od jej zaradenia do víkendových výletov. Vlastná bezpečnosť a fungujúce tlmiče im boli určite prednejšie.

Oprava za 16 miliónov

To už je ale minulosť. Už v nedeľu 28. júla o 14:00 bude cesta slávnostne otvorená. Informoval o tom Tomáš Kolembus, starosta obce Skýcov, na Facebooku. Oprava cesty prebiehala v troch etapách. Podľa pôvodnej správy z roku 2023 mali náklady na rekonštrukciu prvého úseku cesty v dĺžke 3,43 km predstavovať po verejnej súťaži 1,7 milióna eur. Zhotoviteľom bola spoločnosť COLAS Slovakia. Druhý úsek cesty medzi 3,43 km a 5,3 km nový asfalt zatiaľ nedostal. Rekonštrukciu tretieho úseku od 5,3 km do 10,3 km zabezpečovalo združenie Eurovia SK a ViON za 12,08 milióna eur. Štvrtý úsek od 10,3 km po 13,75 km zrekonštruovala Eurovia SK za 2,3 milióna eur. Na rekonštrukciu trojice úsekov získal Trenčiansky samosprávny kraj z Integrovaného regionálneho operačného programu nenávratné finančné príspevky vo výške 11,64 milióna eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 63

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJteraz.sk
Predchádzajúci článokAktualizované: Vyhnúť sa pokute z diaľnice môžete aj vy, umožňuje to diera v systéme
Nasledujúci článokSú v multimiliónovej strate. Známu automobilku čaká nejasný osud

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here