Domov Doprava Děděček na súde spoznal svoj trest, siahol by po eutanázii

Děděček na súde spoznal svoj trest, siahol by po eutanázii

Vodič Dušan Děděček, ktorý vlani začiatkom októbra na Staromestskej ulici v Bratislave v opitosti vrazil do davu ľudí stojacich na zastávke Zochova, pričom piatich z nich usmrtil, spoznal na dnešnom pojednávaní svoj definitívny trest.

Děděček dostal 15-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. V pondelok o tom rozhodol bratislavský krajský súd. Zároveň mu vymeral sedemročný zákaz šoférovania a poškodeným musí zaplatiť škodu vo výške 5.000 €. Ďalšie odškodné si pozostalí voči odsúdenému môžu uplatniť v civilnom konaní. Rozhodnutie je právoplatné, Děděček sa vzdal práva podať odvolanie.

Obžalovaný počas dnešného pojednávania znovu oľutoval svoj čin. “Na mieste som mal stáť ja, nie zosnulí,” povedal. Dodal, že keby to bolo na Slovensku legálne možné, šiel by na eutanáziu, informuje TASR. Prokurátor žiadal prísnejší trest ako 15-ročný trest, na ktorý Děděčka pôvodne odsúdil aj bratislavský mestský súd. Pokyn na podanie odvolania proti prvostupňovému rozsudku dal generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Dušan Děděček mal podľa obžaloby 2. októbra 2022 šoférovať v štádiu ťažkého stupňa opitosti a jeho automobil dosiahol na mieste, kde je predpísaná maximálne päťdesiatka, rýchlosť až 143 km/h. Podľa znaleckých posudkov, ktoré odzneli na predchádzajúcich súdnych pojednávaniach, k stretu s prvou osobou malo prísť pri rýchlosti 107 km/h.

“Trest je naozaj spravodlivý a zákonný,” reagoval podľa Nového Času po rozsudku obhajca obžalovaného Jiří Kučera. Cení si, že súd nepodľahol emóciám a rozhodoval striktne podľa práva. Prokurátor na margo zvýšenia trestu uviedol, že to považoval za dôvodné.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTASR
Predchádzajúci článokMichelinské hviezdičky majú 97 rokov, poznáte ich príbeh?
Nasledujúci článokMuž, ktorý naučil mladých milovať luxus, odchádza do dôchodku