Elektrifikácii sa zrejme už nikde nevyhneme. Postupnou elektrifikáciou portfólia prechádza aj španielska značka Seat. Nové elektrické Tarraco dorazí k prvotným zákazníkom už v prvom štvrťroku budúceho roka.

Vlajková loď španielskej automobilky patriacej pod koncern VW, Seat Tarraco, sa aktuálne začne vyrábať aj v plug-in hybridnej variante e-Hybrid. Spoločne tak s modelmi Mii a Leon e-Hybrid pôjde v poradí o tretí automobil značky, ktorý bude schopný jazdiť na čisto elektrický pohon. Vývoj najnovšieho modelu prebiehal v Martorellu, no vyrábať sa bude v prechodnom domove vo Wolfsburgu.

Pod kapotou vozidla nájdete koncernovú kombináciu motorov, ktorá je zložená zo spaľovacieho motoru 1.4 TSI s výkonom 110 kW / 150 koní a z elektromotoru s výkonom 85 kW / 115 koní. Celkový výkon je tak na hodnote 180 kW / 245 koní a maximálny krútiaci moment je na hodnote 400 Nm. Pôjde tak o najvýkonnejšiu verziu v aktuálnej modelovej ponuke.

seat tarraco

Totožné pohonné ústrojenstvo nájdete aj v novej Škode Octavia RS iV či Cupra Leon e-Hybrid. Akumulátor s kapacitou 13 kWh vydrží v SUV-čku na vzdialenosť až 49 kilometrov. Teda samozrejme podľa smernice WLTP. Pri kombinácii oboch pohonných jednotkách by malo auto prejsť na jedno plné nabitie a jedno natankovanie po rysku až 730 kilometrov.

Seat Tarraco e-Hybrid však bude lákať aj na jednu veľmi zaujímavú vec. Okrem toho, že ho budete môcť nabíjať aj z pohodlia domova na nabíjačke o výkone 3,6 kW (nabitie bude trvať cca 3,5 hodiny), pri nabíjačke s výkonom 2,3 kW až 5 hodín, tak Tarraco podľa WLTP smernice bude môcť jazdiť s kombinovanou spotrebou 1,6 až 2,0 litra na 100 kilometrov. Na auto sa budeme môcť tešiť už v prvom štvrťroku roku 2021.

Spomínaná plug-in hybridná verzia bude k dispozícií iba vo vyšších výbavách XR a Xcellence. „Predstavením už tretieho elektrifikovaného modelu, Seat Tarraco e-Hybrid španielska automobilka pokračuje vo svojom boji proti ostatným plug-in hybridom. Týmto štýlom tak prispôsobujeme ponuku požiadavkám na trvalo udržateľnú budúcnosť,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Seat, Wayne Griffiths.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJSEAT
Predchádzajúci článokOdváži sa nasledujúce BMW X7 vyzerať takto?
Nasledujúci článokViete, ako sa zmenia názvy zastávok od 13. decembra? Presný zoznam TU