Domov Elektromobilita Genesis X Speedium Coupe – takto má vyzerať luxusný elektromobil

Genesis X Speedium Coupe – takto má vyzerať luxusný elektromobil

Spadla klec a ostali len oči pre luxus. Značka Genesis už niekoľko rokov patrí pod koncern Hyundai Motor Group. Aktuálne prichádzajú s novým elektromobilom.

Štúdia Genesis X Speedium Coupe vychádza z minuloročného konceptu Genesis X. Ten poukazoval, ako by mohlo eventuálne vyzerať plnohodnotné coupé s čisto elektrickým pohonom. Nakoľko sa však jedná o štúdiu, môžeme očakávať pár zmien, než sa model stane reálnym.

Najzásadnejšou a určite na prvý pohľad najpútavejšou zmenou prešla predná časť vozidla. Novinka tu prišla o charakteristický gril a ponúka úplne nové riešenie prednej masky. Táto maska prechádza z vrúbkového na hladký štýl formovania, taktiež je doplnená o zaujímavý prvok, ktorý je tvorený dvojicou LED líšt. Zaujímavé LED osvetlenie je súčasťou aj denného svietenia.

Genesis X Speedium coupe taktiež vsádza na nový dizajn kolies, za ktorými sa nachádzajú ventilované kotúčové brzdy so žlto-zelenými strmeňmi. Zmenám sa však nevyhla ani zadná časť, kde je zadná časť vozidla jemne sklopená a plynulejšie spravená až k zadnému spojleru, ktorý má tvar takzvaného duck-tailu, teda kačacieho chvosta. Zadnej časti však nedominuje iba spojler ale masívny zadný nárazník s difúzorom. Svetlá idú koncepciou minimalizmu.

Ostatné parametre však Genesis zatiaľ neuviedol. Štúdia nemá poukázať na prichádzajúci model ale na celkové smerovanie značky, akým smerom sa budú do budúcna uberať. Môžeme tak na ďalších elektrických modelov značky Genesis očakávať použitie týchto prvkov. Genesis chce od roku 2030 predávať výhradne elektrické vozidlá a disponovať chce šesticou modelovej rady. Či sa dočkáme podobného coupe aj o pár rokov zatiaľ povedať nevieme.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJgenesis.com
Predchádzajúci článokPriania sa vyplnili! Toyota GR Supra dostane manuálnu prevodovku a možno aj…
Nasledujúci článokPRVÉ DOJMY: BMW 7 a i7 šokuje. V Európe bez benzínu a na palube s 8K Kinom