Domov Elektromobilita Ľudia si ho mýlia s armádnym vozidlom. Trojtonový offroad je v SR

Ľudia si ho mýlia s armádnym vozidlom. Trojtonový offroad je v SR

Foto: M-Hero

Má vizáž armádneho vozidla, ktoré si neľútostne poradí s každou prekážkou a umožní prežiť v divočine. Od augusta sa predáva v Číne a teraz je dostupný aj na Slovensku.

M-Hero 917 je off-road automobilky patriacej pod koncern Dongfeng. Jej korene siahajú k výrobe obrnených armádnych vozidiel pre čínske vojsko, čo je na vonkajšom vzhľade aj náležite poznať. Aj keď to na prvý pohľad možno nevyzerá, toto vozidlo nie je dlhé ani 5 metrov. Stojí na podvozkovej platforme M-Tech koncernu Dongfeng a má vonkajšie rozmery 4987 x 2080 x 1935 mm s rázvorom 2950 mm.

Foto: M-Hero

Na Slovensku je v predaji v dvoch variantoch. Plug-in hybridná verzia má tri elektromotory s celkovým výkonom 816 koní a 1,5-litrový preplňovaný benzínový motor s výkonom 200 koní, ktorý nepoháňa priamo kolesá, ale slúži iba ako generátor energie. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 6 sekúnd. Palivová nádrž má objem 84 litrov a s takouto kombináciou dokáže vozidlo prejsť podľa cyklu CLTC vyše 1000 kilometrov.

Okrem toho so sebou nesie aj akumulátor s kapacitou 65,9 kWh, ktorý vystačí na 200 km jazdy. Čisto elektrická verzia so štyrmi elektromotormi produkujúcimi celkový výkon 800 kW (1088 koní) zrýchli na stovku za 4,2 sekundy. Kvôli hmotnosti takmer 3,3 tony je M-Hero vybavené 142,7 kWh batériou, ktorá podľa cyklu CLTC vystačí na dojazd 505 km. Batéria sa z 30 na 80 % nabije v priebehu 47 minút.

Vo vnútri to vyzerá ako v nejakom riadiacom stredisku – sú tu 3 veľké LCD obrazovky. Centrálny displej má uhlopriečku 15,6 palca, prístrojový panel 12,3 palca a rovnako veľká je aj obrazovka pre predného spolujazdca.

M-Hero interiér tri obrazovky
Foto: M-Hero
Konkurent pre EQG

Aktuálne sa žiadny podobný čisto elektrický off-road u nás nepredáva. Jedinou konkurenciou pre toto vozidlo bude pripravovaný Mercedes EQG, ktorý by mal byť predstavený už v tomto roku. Plug-in hybridná verzia M-Hero 917 je ocenená na sumu 139.900 €. Záujemcovia o elektromobil si musia pripraviť čiastku 159.900 €.

Známe sú aj základné údaje o schopnostiach prekonávať náročný terén. M-Hero 917 má predný nájazdový uhol 36,8°, zadný 37,5° a prejazdový 27,9°. Bez problémov dokáže prebrodiť vodný tok s hĺbkou až 90 cm. Vozidlo obúva pneumatiky s rozmerom 275/65 R20. Za príplatok 1300 eur sú k dispozícii terénne pneu Scorpion. Ako správny offroad je M-Hero 917 vyzbrojený elektronickou uzávierkou predného a zadného diferenciálu aj uzávierkou stredového diferenciálu.

V základnej výbave sa nachádzajú napríklad LED svetlá vpredu aj vzadu, panoramatická strecha, audiosystém so 16 reproduktormi, automatická klíma s inteligentným rozprašovaním vône a čistením vzduchu či čalúnenie sedadiel z kože Nappa. Sedadlá vpredu aj vzadu sú vyhrievané i ventilované a disponujú tiež masážnou funkciou.

Ďalej tu je digitálne vnútorné spätné zrkadlo, bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu s výkonom 50 W, head-up displej, samostatná 8-palcová obrazovka pre pasažierov sediacich vzadu, 360-stupňový parkovací systém, adaptívny tempomat, asistent pre jazdu v dopravnej kolóne, asistent jazdy v jazdnom pruhu s funkciou automatickej zmeny jazdného pruhu, systém nočného videnia a mnoho ďalšieho.

Najlepší Jeep? Wrangler 4Xe - plug-in hybridný OFF-ROAD

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 137

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJDongfeng Motor SR
Predchádzajúci článokPomaly každý deň na tejto diaľnici niekto havaruje. Motoristov čaká veľká dopravná zmena
Nasledujúci článokVeľkolepý návrat? Hyundai sa zúčastní pretekov na Pikes Peak

2 COMMENTS

Comments are closed.