Domov Lifestyle Konečne voňavka pre petrolheadov, parfum od Nissanu vonia ako…

Konečne voňavka pre petrolheadov, parfum od Nissanu vonia ako…

Foto: Nissan

Genialita či absolútna bizarnosť? Formula E tím automobilky Nissan predstavil svoju novú voňavku.

Nie, dnes nie je prvý apríl a v Nissane si z nás skutočne nerobia srandu. Japonská automobilka totiž predstavila novú voňavku na oslavu pretekov Formuly E, ktoré sa uskutočnia už tento víkend vôbec prvýkrát v Šanghaji. Na tom by ešte nebolo nič zvláštne, no svoj nový parfum nazvali „Smell My Dust“. A jeho názov je pomerne presný. Podľa Nissanu totiž vonia ako opojná kombinácia čerešňového kvetu, známeho aj ako sakura, a dymu z pneumatík.

parfum Nissan Smell My Dust
Foto: Nissan
Vôňa sakury v spojení s dymom z pneumatík

„Nová vôňa tímu Nissan Formula E kombinuje tóny sakury, kvetu zobrazeného na vozidlách, s vôňou zvyškov pneumatík z pretekárskych vozidiel tímu Nissan e-4ORCE 04 a vytvára tak prekvapivú zmes,” uvádza značka. „Vrchné tóny vetvičiek čerešňového kvetu a rozmarínu sa spojili s páleným cukrom a drevitými tónmi. Výsledkom je vôňa, ktorá stelesňuje krásu čerešňového kvetu s napätím a odvahou pretekárskeho tímu.” Znie to pomerne bizarne, no Nissan verí, že voňavka pomôže zvýšiť záujem o elektrické pretekanie u mladých čínskych fanúšikov.

parfum Nissan Smell My Dust
Foto: Nissan
Použité boli skutočné zvyšky gumy

Podľa informácií, ktoré získal Top Gear, istý šanghajský parfumér údajne vytvoril vôňu s použitím skutočných zvyškov pneumatík zo špeciálneho monopostu Formuly E. Nissan zároveň tvrdí, že čínsky trh s parfumami je v súčasnosti na vzostupe vďaka “posadnutosti generácie Z špecifickými vôňami”. Práve preto si dovolili zaexperimentovať a vytvoriť takúto atypickú kombináciu. Či bude mať úspech a ako v skutočnosti vonia, môžeme nateraz len hádať.

Automobilka však dúfa, že jej nový parfum Smell My Dust pomôže priblížiť svoj Formula E tím k novej generácii potencionálnych fanúšikov. Taktiež tvrdí, že “nosenie vôní vedecky preukázateľne zvyšuje emócie, ako je sebaúcta a sebavedomie”. Nič vám predsa nezdvihne sebavedomie tak, ako keď voniate ako dym zo spálených pneumatík. Možno sa však mýlime a po novinke sa na čínskom trhu s parfumami len tak zapráši.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Nissan
Predchádzajúci článokPripravené na tornádo aj elektromobily. Dôležitá vzpruha pre región Slovenska
Nasledujúci článokSenna na Senne alebo ako si McLaren uctil svoju jazdeckú legendu