Spolupráca nie je v automobilovom priemysle nič nezvyčajné. Automobilky sa podieľajú na výskume a vývoji s cieľom znížiť výrobné náklady. No nasledujúce výtvory ukazujú, ako by spolupráca automobiliek vyzerala v alternatívnom vesmíre. 

Automobilky spolupracujú od nepamäti. Či už ide o značky v rámci jedného koncernu, ako napríklad VW Group či koncern PSA, alebo o úplne odlišné značky, ktoré navonok nemajú nič spoločné.

Typickým príkladom súčasnosti je Toyota. Tá mala veľký sen stvoriť skutočné športové auto, ktoré by bolo hodné slávneho mena Supra. No manažéri si zrejme povedali, že bude jednoduchšie, ak sa spoja s inou automobilkou. A tak vznikli netradičné dvojičky Toyota Supra a BMW Z4.

Zrejme práve táto netradičná spolupráca bola inšpiráciou pre finančný magazín Budget Direc. Ten prišiel s niekoľkými redermi, ktoré ukazujú, ako by vyzerali niektoré modely v prípade kolaborácie automobiliek.

Volkswagen a Ford

Zamysleli ste sa niekedy nad spojením kultového chrobáka so zaujímavým ostrým hothatchom Fordom Focus RS? Nejak takto by to vyzeralo.

Nissan a Porsche

Táto kombinácia patrí medzi tie lepšie. Nissan GT-R a Porsche 911 sú už v podstate legendami. No načŕta sa tu otázka: je motor umiestnený vpredu, alebo vzadu?

BMW a Lamborghini

BMW i8 a Lamborghini Aventador – obe autá si v podstate nekonkurujú a sú zamerané na mierne odlišnú klientelu…

Bentley a Ferrari

…rovnako tak aj Bentley Continental GT a Ferrari 812 Superfast. No ich kríženec vyzerá prekvapivo zaujímavo!

Chevrolet a Dodge

Dodge Challenger a Chevrolet Camaro mieria približne na rovnakú klientelu a zároveň ide zrejme o najuveriteľnejšiu kombináciu. No schválne, viete bez podvádzania, kde sa končí Camaro a kde sa začína Challenger?

Land Rover a Smart

No a na záver zrejme najzaujímavejšia kombinácia. Smart a Range Rover sú dva úplne odlišné svety. No ich kombinácia vyzerá prekvapivo dobre!

Zdroje: carthrottlestartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda Scala oficiálne odhaľuje interiér!
Nasledujúci článokBMW, ako ste ho ešte nevideli – ďalší pickup z nemeckej dielne!