Hľadanie priľnavosti na vozovke by mohlo byť aj pri takých pneumatikách, aké má táto Pantera, veľkou skúškou aj pre profesionálneho jazdca.

De Tomaso začal vyrábať Pantera v roku 1971 a pokračoval v jeho budovaní až do roku 1992. Toto športové vozidlo s motorom uprostred navrhol Tom Tjaarda. Bol to dizajnér, ktorý navrhol aj taký model ako je Ferrari 365 GT California.

Počas výrobného cyklu bolo vyrobených 7260 týchto vozidiel Pantera, čo z neho urobila najobľúbenejší model automobilky. Srdce tohto športiaku tvorí 5,8 litrová V8 Ford Cleveland, ktorý dokázal vyprodukovať až 326 konských síl pri 5400 otáčkach za minútu. Motor posielal výkon do zadných kolies cez 5-stupňovú manuálnu prevodku pochádzajúcu z ZF.

Tento konkrétny De Tomaso Pantera GT5 z roku 1973 v žltej farbe nájdete v súčasnej dobe na predaj v Canyon State Classics, ktorý sa nachádza v Arizone. Tatkiež sa tu uvádza, že za posledných 13 rokov malo toto oceľové telo GT5 jedného majiteľa a bolo oňho starané v klimatizovanej garáži.

Pantera je vybavená dodatočným GTS čalúnením a modernizovaným brzdovým systémom, ktorý znamená nové vetrané a krížovo vŕtané rotory spolu s novými brzdovými doštičkami za všetkými štyrmi kolesami. Dodáva sa s pôvodnou príručkou pre majiteľa a ďalšími súvisiacimi dokladmi.

Na tachometri je iba 13 460 míľ, čo z neho robí skoro nové auto. Exteriér vozidla je potiahnutý celo-oceľovým doplnkovým GTS lemom a žltý sa zdá byť v perfektnej kondícii. Vozidlo je mechanicky zdravé, nepoškodené a motor beží neuveriteľne ako hodinky.

Vo vnútri je Pantera vybavená čiernymi koženými sedadlami so zodpovedajúcimi žltými akcentmi a je vybavená šesťmiestnym zvukovým systém Clarion. Aktuálne by ste  lepšie vozidlo v podobnom a pôvodnom stave veru hľadali márne. Cena je 79 900 dolárov, čo je približne 71 tisíc eur.

Taliansky výrobca stvoril naozaj prekrásne auto, ktoré zaujme nielen na prvý pohľad, ale aj po nasadnutí dovnútra. Mne osobne sa trošilinku podobá na Lamborghini alebo staršie Lancie z tých čias, ale to je iba môj subjektívny názor. Chceli by ste mať niečo podobné v garáži?

Zdroj:                                                                                                   motorious.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTieto klasiky boli skvelé, až kým nedoplatili na svoju Achillovu pätu
Nasledujúci článokV trnavskom PSA vyrobili prvý elektromobil