Toto prudko modifikované Porsche 911 je poctou kultovým pretekárskym autám. A teraz ho navyše nájdete na Ebay-i na predaj.

Chyba v predpisoch FIA Group 5 umožnila, aby tento model 911 prekopal svoje tradične vyčnievajúce svetlomety pre väčšiu aerodynamiku. A tak mu majiteľ spravil novú plastiku nosa.

Nezvyčajný vzhľad bol kontroverzný, ale dodnes je stále obdivovaný ako jedno z kreatívnych riešení a zároveň kľúčovou súčasťou histórie spoločnosti Porsche. Táto „zmodernizovaná“ 911 dostala teda poriadnu starostlivosť kvôli účasti na SEMA, ale práve ju nájdete medzi predávanými vozidlami na Ebay.

Toto Porsche začalo svoj život ako bežná generácia Carrera S a neskôr v priebehu života sa z neho stal rozsiahly projekt. Táto prestavba získala cenu na prehliadke SEMA v roku 2016. 911-stka dostala na mieru šitý bodykit, úplne prepracovaný predok a niektoré komponenty z pretekárskeho predchodcu.

Navyše je zreinkarnovaný model Porsche postavený na vzduchu a má obutú sadu zliatinových diskov Rotiform LSR, čo z neho robí monštrum. Ale neskutočne krásne.

V kokpite sa zasa nachádza niekoľko detailných „cetiek“, ktoré pochádzajú z GT3. Bavíme sa o odľahčených úchytkách a dieloch, ktoré nie sú pôvodnom OEM súčasťou. Ide o karbónové sedadlá, radenie CAE, klietku GMG a semišové čalúnenie. To je spojenie vecí, ktoré nepochybne prispeli k jeho víťazstvu.

Ďalšou takou zložkou úspechu je aj motor uložený v zadnej časti s objemom 3,8 litra. Prestavaný kúsok nemá najazdených ani 1000 míľ, takže generálka tak skoro nebude potrebná. Aj keď sa v inzeráte neuvádzajú žiadne úpravy tejto napájacej jednotky, auto má trojicu chladičov z GT3. Takže nepochybne nejaký výkon skrýva.

Originálny „plochý nos“ Porsche 935 bol základom dizajnéra Norberta Singera. Táto uhladenejšia karoséria znížila odpor a zvýšila prítlak, takže pravidlá séria FIA boli splnené. Tento víťaz SEMA je skvelou interpretáciou klasického dizajnu, ktorý je zároveň modernejší ako mala bežná 911. Ak sa zaujímate o cenu, tak tá sa pohybuje na hranici 105 000 dolárov, čo je približne 93 000 eur. Drahá ale originálna hračka, nemyslíte?

Zdroj:                                                                                                   motorious.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNissan GT-R je tu s nami už 50 rokov. Oslava stojí naozaj za to
Nasledujúci článokBMW radu 1 F40, novinka láka ďalšími informáciami