Domov Lifestyle Českí policajti si to rozdali, ktoré ich auto je najrýchlejšie?

Českí policajti si to rozdali, ktoré ich auto je najrýchlejšie?

Českí policajti sa opäť pochválili a ukázali, že im nechýba odvaha pre modernú komunikáciu! Na rovinke porovnali svoje najlepšie služobné vozidlá, ktoré vyhralo?

Drag race alebo porovnanie rôznych vozidiel na dlhej letiskovej rovinke je dnes už klišé. Čo však, ak sa o niečo podobné pokúsi polícia? To už je o inom! Presne také porovnanie sa totiž rozhodla natočiť polícia Českej republiky. Nápad vznikol vďaka zvedavým deťom, ktoré sa nemohli zúčastniť Dňa polície kvôli prebiehajúcej pandémii. POlicajti im preto pripravili online detský deň, kde deti najviac zaujímal práve fakt, ktoré policajné auto je to najrýchlejšie.

Policajti sa rozhodli nasadiť do testu hneď niekoľko svojich vozidiel. Okrem bežnej Octavie a diaľničného Superbu sa vo videu objavilo aj známe BMW 745 Le. Tento unikátny kúsok dostala polícia ČR ešte v roku 2019 a celkovo ich má v garáži päť. Luxusná limuzína disponuje výkonom 290 kW, ktorý produkuje plug-in hybridná sústava elektromotora a radového trojlitrového šesťvalca.

Horúcim favoritom bola jednoznačne Audi S6 s výkonom 450 koní. Pod prednou kapotou sa nachádza dvakrát preplňovaný benzínový osemvalec s objemom štyri litre. Paradoxne, ani jedno z dvoch vyššie menovaných vozidiel, polícia nevyužíva na naháňačky. BMW slúži na preventívne účely a Audi S6 na ochranu ústavných činiteľov a delegácií.

Pre fanúšikov motocyklov si policajné zložky pripravili dvojicu motoriek BMW RT 1200 a Yamaha FJR 1300.

Policie ČR: Online dětský den 2020 - Vozidla

Paradoxom ostáva obmedzovač maximálnej povolenej rýchlosti nastavený na 250 km/hod. Tento fakt nás poriadne prekvapil a v prípade silových zložiek by sme čakali jeho absenciu. Informácia však môže byť aj zámerne posunutá práve kvôli uchovaniu citlivých informácií o skutočných výkonoch policajných vozidiel.

Šprint mužov zákona bol dlhý 326 metrov. Ktoré vozidlo podľa vás zvíťazilo? BMW s plug-in hybridným ústrojenstvom, masívny osemvalec Audi alebo motorky? Pozrite si video, kde sa okrem iného dozviete aj maximálnu rýchlosť, akú vozidlá na meranom úseku dosiahli.

Zdroj: Policie ČR

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Renault ZOE, nabudený ruchom veľkomesta. Prejde viac ako 300 km?
Nasledujúci článokTEST Kawasaki Versys 1000SE: Turista so športovým duchom