Nestihli ste kúpiť Suzuki Jimny, kým ešte bolo v ponuke? Populárna čínska značka prichádza s riešením, ktoré poteší nejedného autičkára.

Keď Suzuki prišlo s tým, že do ponúk na európskom trhu sa znova dostane „mini tereňák“ Jimny, tak väčšina z nás bola nesmierne potešená. Jednalo sa o dostupné SUV a mohlo tak konkurovať takým autám ako Suzuki Vitara, či Dacia Duster. Navyše tomuto autu dopomáhal sexappeal a vyžarovanie zmenšeného Mercedes triedy G.

Po chvíle však toto vozidlo z ponuky vypadlo. Všetko to bolo kvôli motoru, ktorý nespĺňal najprísnejšie európske normy. Benziňák produkoval 154 gramov CO2 na kilometer a automat ešte o 16 gramov CO2 viac. Aktuálne sa EÚ pohybuje na 95 gramoch CO2 na kilometer. Pokiaľ túto hodnotu prekročíte, automobilke ako takej hrozia veľmi vysoké pokuty.

Dopyt po tomto aute je aj teraz vysoký a lehoty dodania sú neúnosne dlhé. Zvyšok predávaných vozidiel sa elektrifikuje, no Jimny má ostať nepoškvrnený. Miesto toho, že by sa vymyslel iný agregát sa japonská automobilka rozhodla vozidlá donášať na trhy, kde sú lepšie, respektíve prípustnejšie emisné normy.

Čínsky gigant sa však rozhodol pre vlastnú verziu Suzuki Jimny, ktorá bude prípustná pre kohokoľvek. Najnovším prírastkom je smart autíčko na ovládanie v pomere 1:16 a viete ho ovládať jednoducho cez aplikáciu. Dizajn novinky je odkopírovaný do detailu z vozidla Suzuki Jimny. Výhodou je aj svetlá výška vozidla. Vozidlo je odolné voči nárazom na členitom povrchu a je odolné.

Replika skutočného Jimnyho je poháňaná servomotorom, ktorý poháňa obe nápravy. Auto tak dokáže byť naozaj svižné. Inteligentné ovládanie pomocou aplikácie je zabezpečené cez Bluetooth. Odozva by mala byť dobrá a na veľmi vyspelej úrovni ovládania. Pomocou jednotlivých stupňov bude možnosť ovládať aj výkon motora.

RC model Suzuki Jimny je zložený z viac ako 200 dielov, pričom k dispozícií do budúcna budú aj doplnky ako rozšírený predný nárazník, či strešné nosiče. Autíčko bude poháňané 500 mAh batériou s napätím 3,7 V. Batéria má vydržať na cca 30 minút jazdenia. Kúpiť si ho môžete prostredníctvom stránky xiaomiplanet.sk

Pokiaľ by vás zaujímal test skutočného Suzuki Jimny, pozrieť si môžete aj našu videorecenziu tu.

25$ Xiaomi Suzuki Jimny RC Car - Unboxing ( Buy Links @ Description )

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJxiaomi.com
Predchádzajúci článokTesla klame v udávaných dojazdoch: V praxi ju Porsche predčí
Nasledujúci článokHonda predstavuje úplne novú generáciu HR-V s hybridným pohonom