Domov Lifestyle Dokáže prekonať Audi RS6 najrýchlejšie Bugatti Veyron ?!

Dokáže prekonať Audi RS6 najrýchlejšie Bugatti Veyron ?!

Tuningová firma Wheelsandmore z Nemecka, odviedla neuveriteľnú prácu pod kapotou Audi RS6. Rodinný kombík sa pýši vyšším výkonom ako Bugatti Veyron.

Na to sme si už zvykli, že tuningové firmy vytvárajú z áut športové beštie. Nuž táto RS6 disponuje až neuveriteľným výkonom. Práve preto, sa tento rodinný kombík porovnáva s jedným z najvýkonnejších áut sveta. Obuté sú špeciálne 22-palcové disky značky Wheelsandmore. Všetky disky sú optimalizované pre hmotnosť a boli špeciálne navrhnuté pre vysokovýkonné a upravené vozidlá. Vďaka viacvrstvovej konštrukcii firma vyrába a kombinuje všetky farby a povrchy podľa požiadaviek zákazníka.

Audi RS6 v štandarde má výkon 600 koní a točivý moment 800 Nm, čo je tiež celkom slušné na rodinný kombík. Lenže nemecká firma si dala na výkone obzvlášť záležať. Výsledkom je päťstupňová úprava.

Piaty a zároveň posledný stupeň úpravy prekonáva aj Bugatti Veyron 16.4 so šesťnásťvalcovým motorom a výkonom až 1001 koní. Tým pádom sa považuje za tretie sériovo najrýchlejšie auto na svete. Okrem toho tiež za najstratovejšie, keďže jeho výroba stojí päťkrát viac ako predajná cena, ktorá sa pohybuje okolo 1.milióna eur. A táto upravená RS6 ponúka ešte viac výkonu a za určite menšie peniaze.

Brutálny kombík, čo ponúka?

Úplne prvý stupeň úpravy je vyčíslený na hodnotu 2100€. Ide o softwarový update V8 motoru na výkon 710 koní (552kW) a točivý moment 920 Nm. Druhý stupeň tuningu s cenovkou 7688€ ponúka športový výfuk, ktorý nahradil predný a stredný tlmič. Zvyšuje tiež výkon na 725 koní (533kW) a točivý moment na 930 Nm. Tretí stupeň stojí už 12 521€ a výkon stúpa na 786 koní (578kW) s točivým momentom na 1060 Nm. V tomto stupni je zahrnuté prepracovanie mechanizmu sania a nový filter.

Pomaly sa blížime k finálnemu výkonu ale štvrtý stupeň cenovo narástol skoro o trojnásobok čo znamená 33 529€. Vrátane ďalších úprav sa prerobili aj obe turbodúchadlá. Výkon sa zvýšil už na 965 koní (709kW) a točivým momentom neuveriteľných 1250 Nm. V poslednom piatom stupni sa z vozidla muselo odstrániť všetko, čo by mohlo znižovať výkon. Tým pádom zmizol napríklad aj filter pevných častíc alebo katalyzátor. Nuž na STK by takú radosť nemali, aká pri jazde v tejto RS6 určite nechýba. Piaty stupeň úpravy poskytuje výkon 1010 koní a točivý moment ostal na 1250 Nm. Odstránil sa aj obmedzovač rýchlosti a maximálna rýchlosť teraz dosahuje vyše 305 km/h.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautozive.cz, wheelsandmore.de
Predchádzajúci článokMercedes AMG One je v poslednej fáze testovania ! Ponúka neuveriteľný výkon
Nasledujúci článokTEST Ford Ranger XLT – pracant do terénu s pocitom pohodlia