V anglickom Solihulle, neďaleko Birminghamu sa zlodejom podarilo ukradnúť nový Mercedes-Benz zaparkovaný priamo pred domom a to len v priebehu jednej minúty. Auto s bezkľúčovým otváraním dverí a štartovaním neutrpel žiadne poškodenie na zámku, čo dokazuje aj video, ktoré zachytila bezpečnostná kamera.

Odomykanie auta s pomocou kľúča je dnes už takmer pasé. Modernejšie automobily (niektoré za príplatok) už majú automaticky prihodené bezkľúčové otváranie dverí, či štartovanie. Bohate Vám teda stačí prísť k autu s kľúčom vo vačku, ono sa samo odomkne a pohodlne nasadnete. Na koniec stačí stlačiť tlačítko Start a motor sa rozbehne.

Terajší zlodeji automobilov v posledných rokoch využívajú trik, keď pomocou zachyteného signálu z kľúča dokážu otvoriť auto v priebehu pár minút. Pokiaľ si myslíte, že ak je kľúč za domovými dverami v kastlíku a auto si môže v kľude vonku stáť bez problémov, tak sa mýlite. Najnovší príklad z Veľkej Británie nahraný na bezpečnostnej kamere hovorí o tom, že zlodejom na otvorenie auta s bezkľúčovým otváraním stačí naozaj len pár sekúnd.

Zlodeji pôvodný signál zachytili a následne ho zosilnili. Základný dosah je okolo desiatok centimetrov, no po jeho zosilnení má signál dosah až stovky metrov. Automobil si tak myslí, že v rukách držíte skutočné kľúče. S pokojom Angličana môžete naštartovať a ísť. Ak sa zobrazí hlásenie v zmysle „Kľúč nebol detekovaný“, vo svojej spanilej ceste môžete pokračovať až dovtedy, pokiaľ vám nevypne motor. Následne sa môžu vyrobiť nové kľúče alebo sa auto môže rozobrať na diely a ísť do sveta.. po kúskoch..

Aké je teda riešenie? Najideálnejším je mať auto v garáži, samozrejme, nie vždy je to možné. Ideálom by tak bolo zaviesť do auta GPS lokátor spolu s mechanickým zabezpečením. Ak máte bezkľúčové otváranie / štartovanie, kľúč nenechávajte hneď za dverami domu, či bytu. Extrémne krádeže bývajú aj také, že zlodej si jednoducho otvorí hlavné dvere, zoberie kľúče a ide si po svojom ďalej. Ak nechcete nechávať niečo na náhodu, zadovážte si hliníkovú krabičku, ktorá dokáže signál eliminovať. Vhodným substitútom by mohol byť aj alobal.

Relay attack Solihull

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST – Nissan X-Trail 2.0 dCi
Nasledujúci článokAlfa Romeo po tridsiatich rokoch mieri do F1!