Domov Lifestyle Toto musíte vidieť na vlastné oči! Porsche 911 v tvare obrovskej labute

Toto musíte vidieť na vlastné oči! Porsche 911 v tvare obrovskej labute

Takmer presne pred rokom vytvoril umelec Chris Labrooy 3D digitálne umelecké dielo Porsche labute, a hoci to bol len sen, automobilke Porsche sa to celkom pozdávalo.  Až natoľko, že ju pretavila do reality.

Labutie Porsche takzvané Art Car podľa výrobcu vzdáva hold prvému Porsche predanému v Číne. Ako základ poslúžilo skutočné Porsche 911 generácie 996, z ktorého zostala iba karoséria. Aby sa nadrozmerná nafukovacia labuť do auta zmestila boli odrezané bočné časti karosérie. Taktiež bolo vybraté aj čelné sklo aby labuť mohla svojím dlhým krkom pozerať na “cestu”. Umelecké dielo po takejto úprave už určite nemôže jazdiť po cestách, no model by mal ešte vyraziť na turné. Porsche hovorí, že tento exemplár budú mať ľudia možnosť v budúcnosti vidieť v galériách a múzeách. 

Umelec Chris Labrooy, ktorý toto dielo vytvoril žije v Škótsku a je absolventom Royal College of Art. Čo sa týka áut, Labrooy v súčasnosti vlastní 718 Cayman GTS. Má teda isté prepojenie na výrobcu zo Zuffenhausenu. “Vždy som sa zaujímal o autá,” hovorí Labrooy. “Hral som sa s nimi, kreslil ich a jazdil na nich v počítačových hrách. Už ako malý chlapec som bol fascinovaný dizajnom áut. Pamätám si, ako som sledoval epizódu Top Gear, kde navštívili univerzitu  Royal College of Art. Hneď na ďalší deň som svojim priateľom povedal, že tam chcem ísť. Chcel som študovať automobilový dizajn.“

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHyundai Grandeur, takto to dopadne keď sa spojí minulosť s budúcnosťou.
Nasledujúci článokTEST Hyundai IONIQ 5 4×4 – rande s realitou, alebo keď pôvodné nadšenie opadne