Domov Lifestyle Vyrazte za dobrodružstvom pohodlne a bezpečne. Nepodceňujte pravidelnú kontrolu svojho vozidla

Vyrazte za dobrodružstvom pohodlne a bezpečne. Nepodceňujte pravidelnú kontrolu svojho vozidla

Man in black leather jacket stands near his parked white car outdoors against blue sky.

Posledné aprílové mrazy máme za sebou, a tak nadišiel čas na poriadnu prehliadku vášho vozidla po zime. S blížiacim sa pekným počasím množstvo z nás, motoristov, vyrazí na menšie, ale aj väčšie výlety za dobrodružstvom. Mať auto v bezchybnom stave je preto základ, zimné obdobie totiž mohlo zanechať nepríjemné prekvapenia.

Zima je náročné obdobie nielen pre ľudské telo, ale aj pre naše vozidlá, na ktoré často zabúdame. Nízke teploty, krátke trasy, rýchle studené štarty či posypová soľ – to sú len niektoré z mnohých negatívnych faktorov ovplyvňujúcich kondíciu nášho vozidla. Práve preto by sme nemali zabúdať na dôslednú odbornú prehliadku našich miláčikov ešte pred príchodom hlavnej cestovateľskej sezóny.

Ešte predtým, než vyrazíte na cestu za novými dobrodružstvami, nemali by ste podceniť preventívnu kontrolu svojho vozidla. Veď práve ono zabezpečuje vašu mobilitu a poskytuje vám požadovaný komfort na cestách. Nie je nič horšie, ako uviaznuť uprostred cesty pre nejakú zanedbateľnú banalitu. Bezpečnosť je prvoradá, obzvlášť pri motorových vozidlách, tie musia byť bezpečné nielen pre svojho majiteľa, ale aj pre ostatných účastníkov cestnej premávky.

Pri návšteve autorizovaného servisu dostane vaše auto zaslúženú starostlivosť a potrebnú odbornú prehliadku. Napríklad autorizovaní servisní partneri pre značky Volkswagen, SEATVolkswagen Úžitkové vozidlá kontrolujú všetky tieto súčasti: motor, spojku, prevodovku, hnacie ústrojenstvo, nápravy, pneumatiky, brzdovú kvapalinu a účinnosť brzdenia, brzdové rozvody a hadičky, brzdové kotúče a obloženia, výfukový systém, podvozok a teleso nápravy, tlmiče pruženia, riadenie, karosériu, osvetlenie, ostrekovanie skiel, svetiel a stierače, čelné sklo, batériu, povinnú výbavu.

Takáto rozsiahla odborná prehliadka, prispôsobená vášmu vozidlu, zamedzí prehliadnutiu aj tých najmenších nedostatkov. Vy sa tak nemusíte obávať a namiesto toho si budete vychutnávať pôžitok z objavovania nových dobrodružstiev počas svojej cesty.

Zachovajte hodnotu svojho vozidla

Podobne ako pri starostlivosti o naše zdravie, keď vyhľadávame odborníkov a skúsených profesionálov, by sme mali postupovať rovnako aj pri bezpečnostnej prehliadke a servisovaní vlastných vozidiel. V tomto sa, bohužiaľ, ešte máme veľa učiť od iných európskych krajín. Veď koniec-koncov, položme si otázku, prečo všetci tak túžia po kvalitných jazdených vozidlách z Nemecka? Odpoveď je prostá: kultúra majiteľov vozidiel navštevovať autorizované servisy a dodržiavať pravidelné servisné prehliadky. Iba tak môžeme predĺžiť svojmu autu životnosť a v konečnom dôsledku aj jeho zostatkovú cenu.

Dôslednou starostlivosťou o svoje vozidlo zachovávate jeho hodnotu a predlžujete jeho životnosť. To sa vám vráti aj na menej nákladnom a menej častom servise zanedbaných súčastí vozidla, ktoré spravidla predstavujú pridružené problémy a dodatočné servisné úkony. Tie si často vyžadujú rozsiahle opravy a výmeny poškodených dielov.

Pri následnom predaji má tak poctivo servisované vozidlo v autorizovanom servise omnoho vyššiu hodnotu ako auto so zanedbanou a neúplnou servisnou históriou. Môžete si teda vypýtať viac aj pri jeho predaji.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokChcete vedieť skákať s autom? Poradíme vám. Dodržiavajte tieto zásady a prežijete to vy aj auto
Nasledujúci článokDownsizing sa nevyhne ani Jeepu. Dá zbohom motoru V8 ?