Domov Lifestyle Unikát, ktorý bude stáť naozaj za to. Maserati predstavuje svoj okruhový projekt,...

Unikát, ktorý bude stáť naozaj za to. Maserati predstavuje svoj okruhový projekt, Project24

Maserati je automobilkou, ktorú netreba predstavovať. Taliani teraz prichádzajú s novinkou, ktorá bude slúžiť výhradne pre okruhové jazdenie a doplní tak Aston Martin Vulca, či Ferrari FXX K EVO.

Novinka s charizmatickým názvom Project24 vstupuje do vôd velikánov. Jazdenie na miliónových autách s extrémnymi výkonnostnými parametrami je prevažne záľubou vrchných desiatich. Aj keď tieto autá môžete prevetrať výhradne na okruhoch, klientela je naozaj veľká. K menám ako Porsche 935, Aston Martin Valkyrie, či spomínané Ferrari FXX K pribudne (zatiaľ pod interným menom) Maserati Project24.

 

Pre začiatok nám talianska automobilka ponúka iba tri skice ako bude limitovaná verzia vyzerať. Stačí to a vieme, čo očakávať. Project24 bude mať základ z modelu MC20. Hlavnou tepnou bude taktiež motor V6. Ten je sériovo naladený na výkon 463 kW / 630 koní, závodná verzia počíta s maximálnym výkonom 552 kW / 750 koní.To je naozaj slušná porcia výkonu. Maserati chce maximálnu hmotnosť tohto modelu dostať pod 1.250 kilogramov. Pomer výkon – hmotnosť bude niekde na hranici 1,67 kg/k. Pohon bude daný výhradne na zadnú nápravu cez 6-stupňovú sekvenčnú prevodovku s madlami na volante. Chýbať nebude samosvorný diferenciál a karbón-keramické brzdy CCM-R od značky Brembo.

Čo ďalej?

Okruhový špeciál bude disponovať plne nastaviteľným podvozkom, okruhovými pneumatikami a celkovo prepracovanou aerodynamikou auta ako takého. Vzhľad pripravovaného špeciálu pochádza z dielne Centro Stile Maserati. Základom sa stala karbónová vaňa, respektíve monokok. Maserati hovorí o tom, že takéto vozidlo sme z ich dielne ešte nevideli a rozhodne sa máme na čo tešiť.

S týmto tvrdením musíme jednoducho súhlasiť. Aj keď budeme tento model vídať len naozaj zriedka, vidieť ho v plnej zbroji a ísť na 100% bude naozaj fascinujúce. Je tomu rovnako, ako pri ostatných zriedkavo vídaných exkluzivitách. Keď Maserati v produkčnom názve Project24 naberie reálne kontúry a reálny názov, vyrobených bude iba 62 kusov. Každý hrdý majiteľ sa však bude môcť tešiť podpore automobilky pri servisovaní a prevádzkovaní tohto stroja. Ak máte záujem o niečo šialené a toto by naplnilo vaše túžby, budete ešte chvíľu musieť počkať. Finálny stav auta bude zverejnený najskôr v budúcom roku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmaserati.com
Predchádzajúci článokChorvátsko otvorilo unikátny most, ktorý výrazne skráti cestu na juh krajiny
Nasledujúci článokVďaka Škode nabijete elektromobil už aj na horskej chate v odľahlých kútoch Slovenska