Domov Lifestyle Tento Golf zahanbí aj Touareg, vyrobia ho v Bratislave?

Tento Golf zahanbí aj Touareg, vyrobia ho v Bratislave?

Offroadové úpravy vozidiel sú stále v kurze. Je jedno, či máte Daewoo Tico alebo Lamborghini Huracán. Každý chce ísť so svojim autom raz za čas do terénu.

Volkswagen Golf je v aktuálnej ponuke automobilky ponúkaný ako klasický sériový model s benzínovým, dieselovým či plug-in hybridným ústrojenstvom. V ponuke je však taktiež najvýkonnejší variant R. Pri kombi verzii máte možnosť aj Golfu Alltrack. Druhá generácia populárneho Golfu však prišla v nevídanom šate s označením Golf Country. Teraz by sa mal nazývať Delta 4×4. Automobilka predstavila svoj koncept offroadového VW Golf R.

Pokiaľ si dobre pozriete fotografie aktuálneho konceptu, tak zistíte, že skica ide určite skôr štýlom Golf Country než Golf Alltrack. Vozidlo dostane o 80 milimetrov zdvihnutý podvozok a nové 18“ kolesá s extrémnym obutím do terénu. Najvýkonnejší Golf R má pohon všetkých štyroch kolies, takže celkové úpravy by mali byť aj funkčného charakteru a vďaka nim by sa mala zlepšiť priechodnosť terénom.

Ostane len pri skicách?

Karoséria ako taká dostala iba pár drobných vylepšení. Na streche sa nachádza masívny strešný nosič s kanistrami na dodatočné zásoby či už benzínu alebo pitnej vody a taktiež náhradné koleso – pre prípad núdze. Nosič je veľký, reálne teda bude záležať iba na tom, čo chcete na strechu ukotviť. Aby ste sa v lesoch mohli brodiť bez neistoty, o svetlo je postarané extra sadou prídavných LED svetlometov na kapote. Cesta tak bude určite rozpoznateľná.

Aj keď zatiaľ ide iba o skicu, produkčná výroba však nie je vzdialená. Delta4x4 sľubuje, že pokiaľ sa nájde 25 záujemcov, ktorí by o takúto úpravu mali záujem, začnú takéto vozidlá produkovať. Číslo 25 sa zdá ako veľmi jednoducho dosiahnuteľné, no nezabúdajme na to, že aj úprava niečo stojí. Spoločnosť hovorí o cene za úpravu cca 35 tisíc eur bez samotného vozidla. Ak sa teda nájde 25 jedincov, ktorí budú ochotní túto čiastku zaplatiť, bodykit by mal byť vyrobený do 6 až 9 mesiacov spolu s dodaním vozidla.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.9 / 5. Počet hodnotení 14

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAehra predstavuje druhý model s názvom Sedan
Nasledujúci článokSubaru BRZ je na Slovensku opäť dostupné