Domov Lifestyle Mercedes-AMG sa lúči s Géčkom limitovanou edíciou Grand Edition Limited

Mercedes-AMG sa lúči s Géčkom limitovanou edíciou Grand Edition Limited

Foto: Mercedes-Benz

Aktuálny rok je na limitované edície ako stvorený. Chevrolet aj Dodge predstavujú jednu edíciu za druhou a, samozrejme, ani Nemci sa nechcú dať zahanbiť.

Mercedes-AMG predstavuje svoju limitovanú edíciu legendárneho off-roadu. Nie je to však náhoda. Hviezda Affalterbachu tento rok oslavuje 30 rokov a tento veľký míľnik si chcú pripomenúť špeciálnou edíciou Final Edition. Tá bude odetá do zelenej farby a vznikne iba 1.500 kusov. Pokiaľ vám však zelená farba nie je po chuti, nezúfajte. Divízia AMG prichádza s verziou Grand Edition Limited. Tejto verzie bude vyrobených iba 1.000 kusov, čiže bude o čosi vzácnejšia.

V tejto edícií bude model G63 odetý do tmavej farby Night Magno, ktorý je vytvorený v individuálnej dielni Manufactur. Čierny odtieň je doplnený zlatou farbou Kalaharigold Magno. Túto farbu budeme môcť vidieť na polepoch dverí, na oboch nárazníkoch, prednej ochrannej lište a na piatom rezervnom kolese – teda na obrube ochrannej časti. Do rovnakej farby je „hodené“ aj logo automobilky a mohutné 22“ kolesá s čiernymi stredovými krytkami.

Interiér, tak ako aj jeho zovňajšok, je odetý do tmavých odtieňov so striebornými doplnkami. Práve vďaka použitiu takýchto typov vyniknú zlaté akcenty. Primárne ide o prešívanie na kožených sedadlách zo vzorkovníka G Manufaktur doplnených farebným logom Mercedesu na operadlách. Kontrast je taktiež badateľný na karbónovom lemovaní dekoru pred spolujazdcom s plaketou edície. Vnútorné madlá sú na prekvapenie celokožené. Pocit výnimočnosti taktiež pripomenie pri nastupovaní svetelný nápis „Grand Edition“.

Čo sa týka motorovej úpravy, nečakajte nič. Ide iba o kozmetickú úpravu štandardného G63 AMG. Pod kapotou Grand Limited Edition tak nájdeme sériovo naladený osemvalec s objemom 4,0-litra s maximálnym výkonom 430 kW a krútiacim momentom 850 Nm. Aj vďaka týmto parametrom tento obor dokáže zrýchliť z pokoja na 100 km/h v priebehu 4,5 sekundy a maximálna rýchlosť sa ustáli na 220 km/h.

Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE dostal techniku z F1, posádku prenesie do sveta motoršportu

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFIAT hlási návrat, crossover 600e ponúkne dojazd 600 km
Nasledujúci článokCupra rozširuje ponuku motorov a vybavenia modelu Ateca