Domov Lifestyle Brabus 750 Bodo Buschmann je limitka za viac ako 300-tisíc eur

Brabus 750 Bodo Buschmann je limitka za viac ako 300-tisíc eur

Úpravy od nemeckej spoločnosti Brabus asi nie je potrebné veľmi predstavovať. Aktuálne si do parády zobrali kabriolet SL 63 AMG.

Brabus je dlhodobo známy svojimi úpravami, ktoré dokážu pokojné výkonné auto vyhodiť do extrémov a stojí to naozaj za to. Ani pri najnovšom počine tomu nie je inak, ba aj viac. Novinka odkazuje na meno zakladateľa spoločnosti, Boda Buschmanna. Ten spoločnosť založil v roku 1977 a jeho odkaz je vnímaný doteraz. Vzniklo to ako špecifická úprava jedného vozidla a teraz je z toho svätý grál úpravcov.

Kvôli zákonom v Nemecku však musel byť ešte jeden konateľ a tak sa Buschmann spojil so svojim kamarátom Klausom Brackmannom, ktorého meno je súčasťou spoločnosti doteraz. Po istom čase sa však Brackmann svojho podielu vzdal v prospech kamaráta.

Vyšší výkon a exkluzívnejší vzhľad

Základom pre aktuálnu novinku sa stal Mercedes-AMG SL 63. Pod kapotou mu štandardne drieme 4,0-litrová twin-turbo V8. Tento agregát však nie je, pochopiteľne, sériový a dostal o čosi viac poníkov navyše. Vďaka upgradu sa výkon posunul na 552/750 koní a krútiaci moment vzrástol na 900 Nm.

Vďaka týmto parametrom je kabriolet schopný akcelerovať z pokoja na 100 km/h v priebehu 3,3 sekundy a svišťať môže až do rýchlosti 315 km/h. Maximálku zrejme otestujete iba na nemeckej diaľnici, iba že by ste to riskli aj na našich cestách. Motor je spriahnutý s deväťstupňovou automatickou prevodovkou a poháňané sú obe nápravy. Vďaka zakomponovaniu Brabus High-performance dodá zvukovú kulisu aj upravený výfuk.

Nakoľko ide o špeciálnu edíciu, prerodom prešiel aj interiér novinky. Nájdeme tu ďalej množstvo karbónových doplnkov ako na prednej maske, spojleroch i na difúzore, z ktorého trčí štvorica koncoviek výfukov. Vozidlo je obuté na 21“ kolesách vpredu a 22“ kolesách vzadu Brabus Monoblock II Evo. Kabrio je vybavené karbón-keramickými brzdami Brembo a nastaviteľným podvozkom. Ten umožní nastaviť vozidlo v rozsahu 25 milimetrov.

#BRABUS 750 Bodo Buschmann Edition based on Mercedes-AMG SL 63 | BACK TO THE FUTURE!

Chýbať nemôžu ani plaketky výrobcu, ktoré poukazujú na výnimočnosť tohto modelu. Celkovo vznikne 25 kusov Brabus 750 Bodo Buschmann Edition a pokiaľ máte naň zálusk, pripravte si približne 336.500 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAston Martin za cenu Dacie, má to ale háčik
Nasledujúci článokLamborghini SC63 LMDh: nová zbraň Talianov na pokorenie Le Mans