Domov Lifestyle TOP 4 tipy na rodinné výlety, na ktoré vedú krásne okresky

TOP 4 tipy na rodinné výlety, na ktoré vedú krásne okresky

Budúci týždeň nás čakajú dva dni voľna, čo je ideálny čas na to, aby ste zbalili rodinku alebo priateľov a vydali sa na výlet. Ponúkame vám 4 tipy na zaujímavé miesta, na ktorých sa nudiť rozhodne nebudete a počas cesty tam si skvelo zašoférujete po nádherne zakrútených okreskách.

Bojnice

Toto romantické mesto ako cieľová destinácia nikdy nesklame. Bojnice a okolie ponúka množstvo atrakcií a zaujímavých spôsobov trávenia času, že sa vôbec nebudeme čudovať, ak sa tu rozhodnete aj prenocovať. Okrem zámku, tradičnej ZOO a liečivých kúpeľov tu nájdete aj kúpalisko (bez toboganov), vyhliadkovú vežu (s toboganovou šmykľavkou), dinopark, výstavu pieskových sôch, park s nafukovacími atrakciami či rôzne múzeá a náučné chodníky. Vášho štvorkolesové tátoša vezmite z Bojníc na okresky smerom na Nitrianske Rudno, za priehradou sa vydajte vpravo smerom na Zliechov. V spletí uzučkých cestičiek s novo položeným asfaltom sa celý spotený a šťastný dostanete až do Ilavy, odkiaľ sa vydajte smerom naspäť cez horský priesmyk Homôlka. Verte, že na túto intenzívnu dvojhodinovku strávenú s vašim motorovým miláčikom len tak nezabudnete.

Sysľovisko Biele vody na Muránskej planine

okresky

Pod Muránskym hradom, neďaleko obce Muráň, sa v otvorenej prírode nachádza lúka plná priateľských sysľov. Obrovská kolónia sysľov je najväčšou na našom území. Roztomilé zvieratká, ktoré sú obyčajne veľmi plaché, si na tejto lúke zvykli na ľudí, takže sa neobávajú prísť do bezprostrednej blízkosti a vziať si jedlo priamo z vašich rúk. Možno sa niektoré z nich nechajú aj pohladiť.

Ale späť za volant. Celá oblasť od Hriňovej po Jelšavu je jeden veľký jazdecký Disneyland. Okresky tu môžete prechádzať krížom krážom a vždy natrafíte na úseky, ktoré vám rozprúdia krv v žilách. Zákrut je tu toľko, že aj tým najodolnejším spolujazdcom tu po čase príde nevoľno aj v obyčajnom hothatchi.

Beckov a okolie

okresky

Dobre, zrúcaniny hradov možno nie sú až také zaujímavé, ale deti na pár desiatok minút zabavia. Vy si tak môžete niekoľkokrát za sebou prejsť okresku vedúcu spopod hradu do Trenčianskych Stankoviec. Keď budete mať dosť slepých horizontov a zákrut masírujúcich srdiečko, vezmite spolucestujúcich zase do auta a vydajte sa na opačnú stranu diaľnice D1. Prejsť si môžete Haluzickú tiesňavu, odkiaľ si môžete vyšliapať na rozhľadňu s nádherným výhľadom na okolie, okúpať sa na Zelenej vode, navštíviť Čachtický hrad alebo zobrať ratolesti do kontaktnej minizoo pri obci Lubina. Z tejto oblasti je len kúsok na myjavské kopanice s desiatkami kilometrov takmer prázdnych a zakrútených okresiek.

Banská Štiavnica a okolie

okresky

Banská Štiavnica a jej okolie ponúkajú kvantum atrakcií pre všetky vekové kategórie. Výhľad z kalvárie, kúpanie v tajchoch alebo turistika v štiavnických vrchoch nikdy neomrzia. S tými najmenšími sa môžete vydať napríklad do štôlne alebo sokoliarskej školy. Pred cestou si však nezabudnite so sebou zobrať jazdecké rukavice, dostatočné zásoby tekutín a plnú peňaženku. Jej obsah totiž veľmi rýchlo oplieskate pri stojanoch s palivom.

Nech sa zo štiavnickej kalvárie pozriete ktorýmkoľvek smerom, všade na vás čaká jazdecký raj. Severozápadne to sú okresky smerom na Vyhne alebo Hodrušu-Hámre, pričom pokojne to potiahnite cez Veľké Pole až do Oslian a určite to neoľutujete. Južným smerom sa vydajte na Prenčov, stočte to na Badaň a späť smerom na Štiavnické Bane. Ďalšie krásne úseky na vás čakajú západnejším smerom na obec Pukanec. No a napokon plán cesty na východnú stranu je nasledovný – za Svätým Antonom odbočte vľavo na Žibritov, pokračujte do Krupiny a cez Senohrad sa dostaňte až do Starej Huty.

Tak si užite posledné augustové dni, načerpajte energiu do jesenných mesiacov a jazdite bezpečne, tolerantne a s vášňou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAuto za cenu 200 bytov (II.) – prominentný klenotník a unikátne spracovanie dreva
Nasledujúci článokĎalší zaujímavý Ford na Slovensku. Bronco nebude lacný špás