Domov Lifestyle Chata Župkov je dokonalá pre rodiny s deťmi

Chata Župkov je dokonalá pre rodiny s deťmi

S príchodom detí zábava vo vašom živote nutne nemusí skončiť. Je to len o uhle pohľadu a prístupe k novým situáciám. Dokonca aj chata s priateľmi dokáže získať nový rozmer, najprv však treba nájsť tú správnu. Podarilo sa nám to?

Len desať kilometrov od Žarnovice sa nachádza Chata Župkov, náš cieľ. Je v ideálnej dostupnosti, na začiatku stredného Slovenska, len 160 kilometrov od hlavného mesta. Nehovoriac o priamom diaľničnom napojení cez D1 a R1, vďaka čomu sa sem z Bratislavy dostanete za niečo viac ako hodinu.

Chata je situovaná v lesoch, kúsok za zástavbou obce Župkov. Bez problémov sa sem dostanete aj so starším autom a pohonom prednej nápravy, dokonca aj keď nasneží. My sme dorazili s partiou na štyroch autách. K chate prislúcha 5 parkovacích miest, takmer všetky sú spevnené a vedie k nim chodník alebo schody, keďže chata je zasadená do svahu. V čase našej návštevy napadlo dostatok snehu, aby pokryl celý pozemok a vytvoril tak naozaj kúzelnú atmosféru.

Ako u vás doma

Hneď pri dverách na nás čakalo malé prekvapenie – hľadanie pokladu, ktoré tých najmenších zoznámi s chatou samotnou. Tá je vybavená naozaj bohato. Je vidieť, že sa k tomu pristupovalo s citom. Poslúži rovnako dobre deťom ako aj dospelým. Na spodnom poschodí nájdete dvojicu toaliet. Jedna je súčasťou kúpeľne a druhé WC je úplne samostatné. Páčil sa nám aj zmysel pre detail v podobe samostatného umývadla pre deti. Nechýbali ani schodíky pre najmenších a detské sedátko na wc či nočník. Že sa myslelo najmä na deti, je vidno na každom detaile. Oceníte aj fakt, že podlaha v kúpeľni a na chodbe je vyhrievaná, takže voda po mokrých topánkach rýchlo schne.

K plnohodnotnému vybaveniu patrí aj práčka a kuchyňa ako u vás doma s veľkou chladničkou, umývačkou riadu, rúrou, mikrovlnkou a mixérom. Nezabudlo sa ani na detský riad, detskú stoličku či Nespresso kávovar s nadštandardným výberom kávy.

Detský kútik

Obývačka, ak ju tak vôbec môžeme nazvať, je vlastne jeden veľký detský kútik. Množstvo drevených hračiek a detských atrakcií s ktorými sa dokáže zahrať akákoľvek veková skupina. Myslelo sa však aj na dospelých a nájdete tu zopár spoločenských hier aj pre nich. Vkusné vybavenie, v kombinácii s chatovým nádychom pôsobí magicky. Ohrev je zabezpečený klimatizačnými jednotkami, ktoré sú v každej jednej izbe doplnené elektrickým radiátorom. Chválime bezpečnostné zábrany na oboch stranách schodiska, čo na väčšine chatách nebýva štandardom. Nemusíte tak na deti neustále striehnuť.

Chata Župkov ponúka 4 spálne, jedna je na prízemí a trojica sa nachádza na poschodí. Vyspí sa tu až 14 ľudí. Nás bolo 8 dospelých a 6 detí. Ešte jedno dieťa by sa vošlo, no viac dospelých by sa tu cítilo stiesnene. Na poschodí sa nachádza aj jedno samostatné WC s umývadlom, no plnohodnotnú kúpeľnú nájdete len dole.

Nekonečná zábava

Vo vnútri sa zábava len začína. To najdôležitejšie, čo táto chata ponúka, nájdete na obrovskom pozemku okolo nej. Veľká terasa prináša posedenie pre všetkých a pri priaznivom počasí si tu môžete spraviť nádherné raňajky s výhľadom na údolie. Počas zimných večerov oceníte aj veľkú vírivku s romantickým výhľadom na hviezdy.

Veľký altánok využijete najmä v lete, keďže sa tu nachádza murovaný krb s grilom. Sneh premení svah na malú zjazdovku pre vaše deti, ktoré sa tu môžu sánkovať, naháňať a jašiť. Nechýba ani trojica drevených domčekov a dve hojdačky. Samozrejmosťou je prakticky kompletné vybavenie od lopárov, bobov, cez bicykle, futbalové bránky až po kotlík na guláš.

Čarovnú atmosféru Chaty Župkov dotvára jej moderný, ale za to klasický vzhľad a osvetlenie. Vôbec sa nemusíte obávať ani zlého počasia, keďže z nej nemusíte vôbec vyjsť von na to, aby ste zabavili vaše deti. Naopak, ak počasie dopraje, v okolí je hneď niekoľko rôznorodých atrakcií, od neďalekého malého lyžiarskeho strediska, až po mini zoo, turistiku, vodopády či vzdialenejšie väčšie zjazdovky.

Priaznivá je aj cena, ktorá rozhodne nezruinuje žiadnu rodinu, obzvlášť ak si uvedomíme, čo všetko chata ponúka vo vnútri, ale aj na pozemku. Vítaní sú aj domáci miláčikovia, s ktorými majiteľ nemá žiaden problém, takže zobrať so sebou môžete aj psíka. Pochváliť musíme aj samotný prístup a zmysel pre detail. Všetky inštrukcie dostanete elektronicky vrátane podrobných návodov, mapiek a podobne. Dokonca si nemusíte ani variť a využiť môžete jednu z donáškových služieb koliby.

LINK NA CHATU: https://bit.ly/423iwMD

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa startstop.sk – Stop Magazín (@startstopsk)

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda Felicia ožila pod rukami 15-ročného dizajnéra
Nasledujúci článokLamborghini Revuelto je predajný trhák, čaká sa naň roky