Domov MOTO Prednedávnom vyhorelo, teraz vstáva z popola ako Fénix

Prednedávnom vyhorelo, teraz vstáva z popola ako Fénix

Múzeum, ktoré vyhorelo do tla už chystá svoje opätovné otvorenie. Je až neuveriteľné, že za tak krátku dobu sa unikátne múzeum bude otvárať.

Priesmyk Timmelsjoch v Alpách nie je až tak známym, ako jeho 25 kilometrov vzdialenejší Brenner, no ponúka toho naozaj veľa. Okrem nádherných výhľadov sa tu nachádza aj jedinečné múzeum motocyklov. Tento kopec nie je ku nám na skok, no cestou k moru ste určite tadiaľ prechádzali. Pokiaľ máte radi predĺžené víkendy, takisto odporúčame navštíviť horskú hranicu Rakúska s Talianskom. Nie však iba kvôli minutej nádrži, no nachádza sa tu aj unikátne múzeum. Nachádza sa vo výške 2.173 metrov nad morom a je tak najvyššie položeným múzeom Európy.

Začiatkom tohto roka sa múzeum dostalo do pozornosti ešte viac, nakoľko začalo horieť. A vo veľkom. Za obeť začiatkom roka padlo vyše 300 motoriek. Niektoré z nich mapovali históriu od roku 1894. Zachrániť sa podarilo iba motocykle z kolekcie Indian Motorcycles – tie sa totiž nachádzali v suteréne budovy. Požiar sa nerozšíril na priľahlú reštauráciu a taktiež na lanovku. Všetko ostatné pobral oheň so sebou.

Bratia Scheiberovci, ktorým múzeum patrí sa týždeň po nešťastí poďakovali dobrovoľným hasičom z Ötzalu, no povedali, že múzeum znova postavia na nohy. Pred 10timi mesiacmi tomu nikto neveril aj na základe aktuálne pandemickej situácie. Scheiberovci neostali iba pri slovách, ale pustili sa do roboty. K vlastnej motivácií na okolie poumiestňovali webové kamery aby videli, ako sa im darí a hnalo ich to dopredu. A taktiež sa aj okolitý ľud mohol presvedčiť o tom, že naozaj makajú.

Pôvodný plán bol múzeum otvoriť začiatkom roku 2022. Zázraky sa dejú a tak presne 10 mesiacov od tragédie bolo múzeum 18.novembra otvorené. Bratia majú zatiaľ potvrdených 250 motoriek od zberateľov z celého sveta. Počet sa však určite rozrastie, nakoľko na ploche 2.600 m2 vystavovali 320 motoriek. BMW dokonca vlastným zákazníkom odporúčalo tento skvost na hore navštíviť.

Wiedereröffnung Motorradmuseum Hochgurgl

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJrideapart.com
Predchádzajúci článokOpel predstavuje praktický kombík Astra Sports Tourer
Nasledujúci článokBratislava vysúťažila 40 vodíkových autobusov, dodané by mohli byť v roku…