Domov MOTO Motocykel 2023: Motosalón sa do Bratislavy vrátil vo veľkom štýle

Motocykel 2023: Motosalón sa do Bratislavy vrátil vo veľkom štýle

Konečne je to tu, Motocykel 2023. Pokiaľ nepočítame minuloročnú výstavu motocyklov, ktorú všetci výrobcovia v podstate odignorovali tak sa tento rok, konečne po covidovej pauze opätovne otvorili brány motosalónu v Inchebe.

Tento rok sem výrobcovia priniesli pár noviniek ktoré si na Slovensku môžeme pozrieť po prvýkrát naživo. Pokiaľ ste však neodolali a navštívili ste veľtrhy aj u našich susedov v Česku či v Rakúsku tak viete že práve u nás sa objavilo viacej strojov aj vystavovateľov.
Čo môžete vidieť? 
Najväčší stánok v Inchebe rozhodne patril Honde, ktorá sa rozložila hneď oproti vstupu do haly. Priniesli sem presne to načo sme všetci čakali. Nového Horneta 750, ktorý naživo nevyzerá vôbec zle a už teraz sa neviem dočkať kedy sa na ňom povozím a zistím ako sa vlastne s dvojvalcom jazdí. Taktiež tu nechýba aj nový Transalp a CL 500 ktorá má základ v Rebelovi.
Hneď oproti sa rozložila Suzuki. Tí priniesli ukázať novú GSX-8S a V-Storm DE a samozrejme nesmie chýbať ani Hayabusa. Ducati priniesla skoro všetko čo má v ponuke ale hlavným ťahákom tu rozhodne bola nová Multistrada. Opodiaľ nej mali postavenú aj nádhernu Panigalku V4 S a V2 v bojových farbách.
Hneď vedľa je osídlená aj KTM, ktorá napríklad láka aj originálnym strojom Štefana Svitka z Dakaru.
Moto párty
Harley Davidson tu oslavuje svoje 120 narodeniny. Nenechali sa zahanbiť a prišli to osláviť ako sa patrí…množstvom nádherných strojov. BMW na iných výstavách poväčšine chýbala ale v Bratislave sa objavili v plnej sile. Tá tu taktiež oslavuje jubileum a to rovno okrúhlu stovku. Taktiež prišli s novinkami ako napríklad nová R1250RS či ostrá M1000R. Pri nej môžete stráviť hodiny a skúmať lupou každý detail. Taktiež priviezli aj svoj elektrický skúter CE-04, ktorý sme mali možnosť si v lete otestovať.
Nechýba ani čínska značka CF Moto. Nováčikom na našom trhu síce nie je ale doteraz tu bola zastúpená hlavne v segmente štvorkoliek. Do Bratislavy však priniesli svoj koncept modelu NK C22. Zastúpená tu je aj Yamaha aj keď v pomerne menšej zostave ale priniesla ukázať MT10, XSRko či R7.
Skútre tu zase prišiel predstaviť aj Kymco. Ten sa ukázal naozaj s každým jedným modelom ktorý má v ponuke. V tomto prípade za pozornosť určite stojí model CV3 s dvomi prednými kolesami alebo model DT s zaujímavými vychytávkami a konektivitou.
Elektrifikáciu na dvoch kolesách prišla ukázať aj Super Soco so svojimi modelmi.
Každý si príde na svoje
Ako na podobných výstavách býva zvykom nájdete tu aj množstvo predajcov moto príslušenstva či moto oblečenia. Pred hlavným vchodom sa o zábavu zase postarajú kaskadéri na dvoch kolesách ktorí vám ukážu husárske kúsky, ktoré sa dajú na dvoch kolesách robiť. Pokiaľ sa prídete pozrieť na výstavu na motorke máte parkovanie zadarmo.
Aj ked je výstava rozlohou menšia je tu čo pozerať a každý si tu nájde to svoje.
Kolesami nadol priatelia a po zime opatrne.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord Mondeo oslavuje, aj keď už tu s nami nie je
Nasledujúci článokORLEN Unipetrol otvoril v Prahe samoobslužnú vodíkovú stanicu