Domov News Ford Kuga prišiel o diesel, plugin pridal na výkone

Ford Kuga prišiel o diesel, plugin pridal na výkone

Foto: Ford

Ford modernizoval model Kuga. Zmeny sa dotkli vzhľadu aj použitých technológií. Pod kapotou nájdeme hybridné aj plug-in hybridné motorizácie, naftový motor z portfólia vypadne.

Ford Kuga sa bude predávať v troch výbavách, ktoré sa budú líšiť aj vizuálne. Už tradične to bude robustný variant Active, športový ST-Line a luxusný Titanium. Predná časť je výrazne prepracovaná, zmenila sa grafika predných svetlometov a pribudla nová svetelná LED lišta.

Ford Kuga
Foto: Ford
SYNC 4

Vo vnútri je nová Kuga vybavená najnovšou generáciou informačno-zábavného systému SYNC 4, ktorý ponúka dvakrát vyšší výpočtový výkon ako predchádzajúci systém. Ponúka bezproblémovú integráciu so smartfónmi a pripojenie 5G na rýchly prístup k informáciám, cloudovú navigáciu a bezdrôtové systémy Apple CarPlay a Android Auto. Štandardným vybavením je aj zabudovaný systém Alexa, takže vodiči i cestujúci môžu klásť otázky alebo zadávať príkazy aj bez pripojeného smartfónu. Systém SYNC 4 okrem toho pomáha vodičom v maximálnej miere využívať ťažné schopnosti modelu Kuga. Navigácia na ťahanie prívesu umožňuje vodičom zadať rozmery svojho vozidla a prívesu a SYNC 4 následne vyberie trasu, na ktorej sa vyhnú úzkym zákrutám, nízkym mostom a prípadným ďalším prekážkam. Ford Kuga má totiž ťažnú schopnosť až 2 100 kg, čím prekonáva všetkých konkurentov. Dokáže tak utiahnuť prakticky čokoľvek, od veľkého karavanu až po príves na prepravu koní.

Ford Kuga interiér
Foto: Ford
Nové technológie

Ford Kuga je ďalej vybavený adaptívnym tempomatom novej generácie, ktorý dokáže automaticky použiť brzdy v zákrutách, na križovatkách, ako aj v inej premávke. Nový je tiež 360-stupňový kamerový systém. Základom interiéru zostáva praktickosť, ktorá ponúka komfort a pohodlie pripravené na dobrodružstvá v meste aj mimo neho. Posuvné sedadlá v druhom rade umožňujú zväčšiť priestor pre nohy cestujúcich vzadu na viac ako 1 meter alebo batožinový priestor o ďalších 140 litrov. K väčšiemu pohodliu a sebaistote vodiča prispieva aj pokročilá technológia osvetlenia, ktorej svetlomety s technológiou Full LED zahŕňajú automatické ovládanie diaľkových svetiel v štandardnej výbave. V ponuke je aj možnosť dynamických pixelových svetlometov LED, ktoré využívajú údaje z navigácie a kamery upevnenej na čelnom skle na čítanie dopravných značiek, a menia tak svetelný vzor v zákrutách, na križovatkách a kruhových objazdoch, aby lepšie osvetľovali chodcov a cyklistov.

Foto: Ford
Motorizácie

Nový Ford Kuga sa naďalej bude vyrábať v španielskej Valencii. K dispozícii budú hybridné aj plug-in hybridné motorizácie. Základom sa stane 1,5-litrový benzínový motor EcoBoost s najvyšším výkonom 150 koní. Spojený bude so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou prenášajúcou krútiaci moment na predné kolesá. Výkonnejšou alternatívou je 2,5-litrový hybrid s výkonom 180 koní a pohonom predných alebo všetkých kolies. Na vrchole ponuky zostáva plug-in hybridné prevedenie, avšak teraz s výkonom až 243 koní. Táto motorizácia však bude k dispozícii iba s pohonom predných kolies. Mimochodom, podľa údajov JATO Dynamics je Ford Kuga Plug-in Hybrid už tretí rok za sebou najpredávanejším pluginom v Európe.

Ford Kuga Reinvented

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFord
Predchádzajúci článokBMW M hlási rekordné predaje. Prvýkrát sa dostali cez dôležitý míľnik
Nasledujúci článokFunky Cat mení názov na ORA 03, za málo peňazí ponúka veľa muziky